FIFA – UEFA – Πολιτεία – ΕΠΟ: Ιούλιο οι εκλογές… Με Περέιρα, Όλγα και Γραμμένο;

Μας κάνουν πλάκα οι Big-4!!! Το πρωτάθλημα θα τελειώσει με Ευαγγέλου, Φωτιά, Μανούχο, Σκουλά, με VAR που «κολλάει», με τις υποψίες για πολυϊδιοκτησίες, και με τον Περέιρα στο Makedonia Palace;

Έγινε και το Big-4. Και τι βγήκε, μάστορα; Τίποτα απολύτως.

Αλλού είναι το θέμα μου, εμένα. Από την πρώτη στιγμή το έγραψε αυτό η «Α» για τρύπες στο νερό. Να σε  γυρίσω πίσω. Πότε θα γίνουν αυτές οι αλλαγές που αποφασίστηκαν στη Μεγάλη Βρετάνια, εκλογές και αλλαγή αρχιδιαιτητή; Τον Ιούλιο, σου λέει. Αρχές Ιουλίου.

Τότε θα γίνουν οι εκλογές, αντί για Οκτώβριο. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι το καλοκαίρι, σου έγραψα πριν από καιρό. Ο Γραμμένος συνεχίζει στην ΕΠΟ, ο Περέιρα το ίδιο. Θ’ αλλάξει τίποτα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος; Όχι βέβαια.

Εδώ γίνεται χαμός με το τώρα, ρε, και θα κοιτάμε τι θα γίνει το καλοκαίρι; Πλάκα κάνουμε; Ο Μέλο με το μέλι το έχει βγάλει από τα μάτια. Ίδιοι κι οι ίδιοι διαιτητές κι απάνω τούρλα, γείτονα, είναι ο κύριος. Πάει ο Σέζος και σου λέει, καλώς μέτρησε το γκολ του Μάτος κι ήταν χαλασμένο το VAR. Ο βοηθός Τζιοβάρας δεν σήκωσε το σημαιάκι.

Να σου πω πώς δουλεύει το σύστημα. Η φάση είναι δύσκολη. Μάλιστα. Ακόμα και με τη γραμμή της ΕΡΤ, δεν φαίνεται αν ο Μάτος είναι οφ σάιντ ή όχι. Και τι γίνεται, μάστορα; Αν υπήρχε VAR που δεν έχει τη γραμμή, τι ακριβώς θα έβλεπε ο Σιδηρόπουλος; Με το μάτι, όπως κάνουνε τόσο καιρό;

Πλάκα κάνουμε τώρα; Κι επειδή ούτε με τη γραμμή της ΕΡΤ βγαίνει συμπέρασμα, σου λέει ο Σιδηρόπουλος ότι κόλλησε το σύστημα. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Και ποιος αποφασίζει ότι μετράει το γκολ; Ο τέταρτος διαιτητής Μαλούτας. Μάλιστα. Και πού την είδε τη φάση, ρε, ο τέταρτος; Και πώς το έβγαλε το συμπέρασμα; Μάντης είναι ή βοηθός φακίρη;

Είναι, όμως, και το άλλο. Είσαι ο βοηθός Τζιοβάρας. Γίνεται αυτή η φάση. Δεν έχεις άποψη κι ο Σέζος περιμένει από σένα. Μάλιστα. Τι κάνεις, μάστορα; Τη σηκώνεις τη σημαία ή όχι; Ο Τζιοβάρας είπε ότι μετράει το γκολ.

Έτσι κι ήτανε κατά του ΠΑΟΚ, πού να ξέρεις τι θα έδειχνε. Εγώ επισημαίνω, όμως, τι αποφάσισε ο βοηθός. Αυτό είδα. Την αμφισβητούμενη την έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ. Κι έδειξε ότι είναι γκολ. Απλά πράγματα. Και δεν λέω για τον Κάκο. Ο Κάκος είπε αυτό που έπρεπε να πει. Ότι είναι κανονικό.

Ξέρεις, μάστορα, πόσες τέτοιες φάσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος με Περέιρα δερβέναγα; Στο τέλος, όπως πάει η δουλειά δηλαδή, θα πάει να δώσει ο Περέιρα αυτός την κούπα του πρωταθλητή και του Κυπέλλου. Σάμπως είπε κανένας ότι θα του τραβήξει το αυτί; Κανένας. Έγινε καμία αναφορά ότι θα πρέπει να τη βλέπει πιο σοβαρά τη δουλειά; Δεν έγινε.

Πάμε παρακάτω. Στοίχημα με την κοινωνία έβαλαν και ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης ότι φέτος θα πάρουν το πρωτάθλημα. Για δικούς τους λόγους ο καθένας.

Και ποιος έχει τον πρώτο λόγο, αφού δεν άλλαξε τίποτα στη συνάντηση με το κουαρτέτο στη Μεγάλη Βρετάνια; Απλά πράγματα σε ρωτάω. Ο Γραμμένος είναι στη θέση του, ο Περέιρα κι αυτός κι η Όλγα στο Μακεδονία Παλάς, κι αυτή παραμένει.

Έτσι είναι. Να σου πω και το άλλο. Ο Ιβάν πανηγύριζε για ό,τι έγινε στη συνάντηση. Όπως το ακούς. Σου λέει, όλα καλά. Το πρωτάθλημα να πάρω φέτος με τον δικό μας τον Γραμμένο και τον Περέιρα και την Όλγα και του χρόνου, έχει ο Θεός. Εδώ είμαστε, πάλι. Έδωσε πληροφορίες και στο Σαββιδοτεχνείο ότι του την είπε του Μαρινάκη στη συνάντηση και πήγε να πιει τις βότκες του.

Και βγαίνει κι ο Χούμπελ και λέει ότι πήγε καλύτερα απ’ ό,τι υπολόγιζε. Μάλιστα. Τι ακριβώς υπολόγιζε; Να τραβήξουνε τίποτα κουμπούρια μέσα στο ξενοδοχείο; Εγώ λέω να κάνει υπομονή ο γυαλόμπας ο Αυστριακός. Για τη δεύτερη συνάντηση. Που δεν θα γίνει. Να σ’ το εξηγήσω.

Για πότε την υπολογίζουνε την άλλη συνάντηση; Πριν από τα play offs, σου λέει ο Χούμπελ. Ξέρεις τι έχει να γίνει τότε, μάστορα; Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Παναθηναϊκό τρεις φορές, όχι μία. Δύο στο Κύπελλο. Έχει να γίνει ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Και ΑΕΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή. Θα κυλήσουν όλα νορμάλ; Και γιατί δεν κυλούσανε μέχρι τώρα; Τα είχε ματιάσει η κυρά Στέλλα η γριά Σμυρνιά;

Πού πας μακριά, ρε. Πέναλτι πεντακάθαρο του Ντόγκλας στον Βαλιέντε, στο ΠΑΟΚ-Αστέρας, τουμπέκα ο Σκουλάς ο καταγόμενος από τον Βόλο του Μπέου.

Διπλό πέναλτι υπέρ του Αστέρα στην Τρίπολη από Μάτος και Βαρέλα, ο Μανούχος κοίταζε τα περιστέρια κι ο Ευαγγέλου στο VAR κοίταζε τον Μανούχο που κοίταζε τα περιστέρια. Κι ο AVAR Παπαδάκης κοίταζε τον Ευαγγέλου, που κοίταζε τον Μανούχο που κοίταζε τα περιστέρια.

Ο Ιβάν δεν θα πάει στη δεύτερη συνάντηση. Όπως το ακούς, μάστορα. Το είπανε καθαρά οι Σαββιδοτέχνες στο ΟΡΕΝ. Να πάει να κάνει τι; Αυτό που ήθελε να πετύχει, το πέτυχε. Να μείνει ο Γραμμένος στη θέση του μαζί με τον Περέιρα και την Όλγα. Δεμένο τον έχει το γάιδαρό του ο Σαββίδης. Αέρα θα το πάρει το πρωτάθλημα μ’ αυτούς τους δύο.

Κι όχι μόνο φέτος. Ο Ιβάν έδωσε εντολή στο Σαββιδοτεχνείο να μπουλιγκάρουνε τον Αυγενάκη, όπου τον βρούνε. Μη τυχόν και κάνει καμία μαγκιά ο Αυγενάκης και χαλάσει τη μανέστρα και ψηφίζουν περισσότεροι στις εκλογές της ΕΠΟ.

Γιατί θα μείνουν στις πλαστικές σακούλες του Ιβάν τα ευρώ. Θα είναι κόντρα στο αυτοδιοίκητο, σου λέει ο Βέργης. Ποιο αυτοδιοίκητο, ρε Βασιλάκη; Υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο από τη στιγμή που ήρθανε εδώ οι FIFAτζήδες και UEFAτζήδες και τα κάνανε χειρότερα απ ό,τι ήτανε; Μόνοι τους το καταργήσανε το αυτοδιοίκητο οι FIFAτζήδες και UEFAτζήδες.

Να σ’ το προχωρήσω. Θα τελειώσει το πρωτάθλημα εφέτος; Είναι πολύ σοβαρή η ερώτηση. Αφού θα συνεχιστεί το ίδιο παραμύθι, πώς να τελειώσει, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα;

Άπαξ και δεν έγινε τίποτα από τον Χούμπελ και τον Λάκοβιτς, αποκλείεται να τελειώσει με Γραμμένο, Περέιρα και Όλγα. Όλα θα περνάνε από τον Σαββίδη. Θα κάνει φάουλ ο Σβιντέρσκι στον Βράνιες και ο ρέφερης θα λέει «παίζετε».

Και σου λέει ο Ιβάν ότι τα βρήκανε με τον Αλαφούζο κι ότι ο Αλαφούζος πλακώθηκε με τον Μαρινάκη. Μάλιστα. Είναι ταξική η διαφορά του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, σου λέει ο Παπαθεοδώρου στο ΟΡΕΝ.

Μάλιστα. Ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο ανήκουν σε διαφορετικές τάξεις, δηλαδή. Το κεφάλαιο και η εργατιά, δηλαδή. Ίσα που βγάζει ανακοίνωση το ΚΚΕ. Να μην ξεφύγουμε, όμως.

Με κανέναν Σαββίδη δεν τα βρήκε ο Αλαφούζος. Με κανέναν Μαρινάκη δεν τα χάλασε. Αυτό σου λέω εγώ. Τα λένε εξ επίτηδες αυτά οι Σαββιδαίοι για να πάρουν μαζί τους τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τρεις φορές θα παίξουνε με τον Παναθηναϊκό. Μάστορες είναι στο καλόπιασμα, κατ’ ευθείαν από το Πολίτμπιρο παίρνουνε οδηγίες.

Λες και ξέχασαν οι Παναθηναϊκοί τον Ίβιτς που πέθανε κι αναστήθηκε στη Λεωφόρο από ένα μπουκαλάκι μπίρα. Λες και ξεχάσανε οι Παναθηναϊκοί τον γίγαντα Κύζα στην Τούμπα και το 4-0. Λες και ξέχασαν ότι ο Βίντσιτς το τράβηξε το παιχνίδι μέχρι τα μεσάνυχτα στην Τούμπα φέτος μέχρι να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ. Λες και ξέχασαν ότι έφαγε ξύλο ο Διούδης στα αποδυτήρια.

Έτσι είναι. Ο Ιβάν δεν θα πάει σε νέα συνάντηση, το είπανε καθαρά οι Σαββιδοτέχνες. Κι αυτοί δεν μιλάνε μόνοι τους. Με τη φωνή του Σαββίδη μιλάνε. Κι επειδή δεν θα πάει ο Ιβάν, θα πάνε οι άλλοι τρεις;

Πλάκα κάνουμε τώρα; Θα πάει ο Μαρινάκης έτσι και πέσει κανένα χειρουργείο στην Τούμπα; Δεν νομίζω. Θα πεις, θα παίξει ξένος διαιτητής. Ποτέ δεν έχασε ο ΠΑΟΚ με ξένο διαιτητή. Ξέρει τι φέρνουν ο Μέλο κι η Όλγα. Τεφαρίκια. Δεν ήρθε ξένος με τον Άρη, την άρπαξε την τεσσάρα στο σακί.

Σ’ το τελειώνω. Ο Σαββίδης έχει και μία απόφαση την Τετάρτη από την ΕΕΑ. Μάλιστα. Αυτό δεν θα παίξει ρόλο; Εννοείται. Άπαξ και ο ΠΑΟΚ είναι για μνημόσυνο, τι χαμπάρια, μάστορα, μετά;

Στη Θεσσαλονίκη το λένε καθαρά ότι ο Σαββίδης θ’ ανακατέψει τον Μητσοτάκη στην ψύχρα. Γι’ αυτό και βρίζει τον Αυγενάκη. Για να παρέμβει ο Μητσοτάκης. Κατάλαβες, μάστορα, πώς το παίζει το παιχνίδι ο Ιβάν;

Ο Ινφαντίνο μπαίνει στο παιχνίδι

Όπως θα διαβάσεις στη διπλανή στήλη, γίνεται της Πουλχερίας το μαγκάλι στην μπαλίτσα.

Τσαμπουκάς στον τσαμπουκά. Ένα σου λέω και κράτα το, μάστορα. Μπορεί να ξυπνήσεις καμιά μέρα και να έρθει το ραβασάκι από τη FIFA και την UEFA ότι ευχαριστούμε για τη συνεργασία, βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας, και μετά ελάτε να συζητήσουμε.

Ο Θόδωρος έχει ενημερωθεί, έκανε ό,τι μπορούσε, άκρη δεν βγαίνει, σου λέει, και στο παιχνίδι μπαίνει τώρα ο Ινφαντίνο. Και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορεί οι κουαρτέτοι να συμφώνησαν να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές και να φύγει κι ο Περέιρα, αλλά έτσι θα γίνει;

Δεν το ξέρω. Εκείνο που ξέρω εγώ είναι ότι ο πρόεδρος της FIFA πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Και δεν ξέρεις πώς θα τα ρίξει τα ζάρια. Μπορεί να κάτσει τίποτα ντόρτια και να κλαίνε τα λεφτά τους οι κουαρτέτοι.

Μπορεί να φέρει και τίποτα εξάρες και να σου πει, καταργούνται τα πάντα όλα και σου βάζω καινούργια διοίκηση και δεν έχει εκλογές. Αυτό φοβόντανε χθες στην ΕΠΟ.

Αν παραιτηθεί, χάνει 135.000 ευρώ

Όλα αυτά που γίνονται, μέσα κι έξω από τα γήπεδα, έχουν αφετηρία τη διαιτησία του Περέιρα.

Λίγη τσίπα να είχε ο Πορτογάλος, θα είχε παραιτηθεί. Λίγη αξιοπρέπεια. Παραμένει στη θέση του, όμως. Και ξέρεις γιατί, μάστορα; Γιατί δεν μπορεί να παραιτηθεί. Δεν τον αφήνουν να παραιτηθεί. Ένα σωρό εξαρτήσεις έχει ο Περέιρα στην Ελλάδα.

Κι άπαξ κι είσαι εξαρτώμενος, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Φεύγεις, μόνο όταν θέλει ο άλλος. Η εξάρτηση, βέβαια, του Μέλο με το μέλι είναι ότι αν φύγει τώρα, μέχρι τον Ιούλιο που θα την κάνει έτσι κι αλλιώς, είναι 135.000 ευρώ. Λίγα είναι; Όχι βέβαια!

Ύστερα, είναι κι άλλες επαφές που είχε στην Ελλάδα με προξενήτρα τον Γραμμένο. Φιλικές, για να μην παρεξηγηθούμε. Είναι συναισθηματικά δεμένος με την Ελλάδα, έχει περισσότερες ομορφιές από την Πορτογαλία.

Για να καταλάβεις, μάστορα, έχει τόσο απορροφηθεί με τις ομορφιές στην Ελλάδα, που ξέχασε ότι οι διαιτητές είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Κι είναι η δεύτερη φορά που το ξεχνάει. Και πριν από κάνα χρόνο, πάλι τα ίδια είχε αντιμετωπίσει κι έδωσε λύση.

 

Διαβάστε επίσης