Φίλης: Χάσαμε κυρίως από την αποχή

Να πείσουμε τη μεσαία τάξη και τη νεολαία να ψηφίσουν

Την εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις ευρωεκλογές κυρίως λόγω της αποχής διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, υποστηρίζοντας πως αυτό που πρέπει να πετύχει ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι να πείσει τη νεολαία και τη μεσαία τάξη να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν.

«Χάσαμε κυρίως από την αποχή.Κανείς δε λέει ότι σε 20 μέρες ανατρέπονται τα πάντα, αλλά είναι διαφορετική η φύση των εκλογών και το κοντέρ μπορεί να μηδενιστεί»  υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Φίλης, ο οποίος απέδωσε μεγάλο μερίδιο της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και στην εφαρμογή του μνημονίου.

«Ήμασταν αναγκασμένοι να υπηρετήσουμε το μνημόνιο, με κοινωνική ευαισθησία μεν αλλά μνημόνιο. Και τα μνημόνια καταπίνουν κόμματα» υποστήριξε ο κ.Φίλης, ο οποίος ωστόσο επεσήμανε ως αίτια της εκλογικής ήττας και το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε ρήξεις και συγκρούσεις, όπως για παράδειγμα σε τομές στη δημόσια διοίκηση και στο διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, όπου όπως είπε, «και αργήσαμε και ήμασταν άτολμοι».

Ωστόσο ο κ.Φίλης αναφέρθηκε και στην θετική πορεία της οικονομίας.«Ανατάξαμε την οικονομία και τώρα παραδίδουμε 34 δις μαξιλάρι προκειμένου να μπορούμε να λειτουργήσουμε.Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση είχε χρήματα για 1 με 1,5 μήνα και τώρα έχει δημιουργήσει μια ασπίδα για τη χώρα.Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και περιβαλλοντική πρόνοια» υπογράμμισε ο κ.Φίλης.

Διαβάστε επίσης