Φίλης: «Ρουσφέτι» της κυβέρνησης η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για τα ΑΕΙ

Κατά του νομοσχεδίου που φέρνει το υπουργείο Παιδείας για τα ΑΕΙ, που συμπεριλαμβάνει και την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια τάχθηκε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Οι κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ» θα συνεχιστούν και με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι εν μέσω απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας, έφερε ένα νομοσχέδιο που προκαλεί αντιδράσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα Πανεπιστήμια χρειάζονται περισσότερη χρηματοδότηση ενώ τάχθηκε κατά των καμερών στα αμφιθέατρα, που όπως είπε, προγραμματίζει η κυβέρνηση.

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε, παράλληλα, «ρουσφέτι» της κυβέρνησης τη σύσταση ειδικού σώματος αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. «Οι 1100 ειδικοί φρουροί είναι ανεκπαίδευτοι» σημείωσε και υπενθύμισε ότι και ο Επαμινώνδας Κορκονέας, δολοφόνος του Γρηγορόπουλου ήταν ειδικός φρουρός.

Φίλης: Και ο Πολάκης θα λέει την άποψη του και ο Τσακαλώτος

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι την Παρασκευή θα συζητηθεί το πολιτικό πρόγραμμα του κόμματος και υπογράμμισε ότι οι προβληματισμοί που ανά διαστήματα εκφράζονται αποτελούν την κινητήρια δύναμη του κόμματος. Αρνήθηκε ότι υπάρχουν αντιμαχόμενες πλευρές, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα βουλώνουμε στόματα. Και ο Πολάκης θα λέει την άποψη του και ο Τσακαλώτος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα