Φιλοδοξεί να αποκτήσει τη «Nova» ο Θοδωρής Κυριακού

Όσα αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες

Ενεργό δείχνει ότι είναι το ενδιαφέρον του Θοδωρή Κυριακού για τη Forthnet (Nova), οπότε μετά και το πάγωμα του ενδιαφέροντος από Vodafone -WIND για την ίδια εταιρεί,  ο ΑΝΤ1 επιστρέφει με νέα πρόταση, με στόχο την απόκτησή της και την επαναφορά του στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο Θοδωρής Κυριακού ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις γύρω από τις συμφωνίες για τα αθλητικά δικαιώματα στην Ελλάδα αλλά και συνολικότερα για τα δεδομένα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Στην τελευταία τριετία, όπου το ενδιαφέρον Vodafone – WIND για τη Nova μονοπωλούσε τη συζήτηση, συμμετείχε στις συζητήσεις με δική του πρόταση προς τις τράπεζες και τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμος να επανέλθει. Η δική του εισήγηση διατηρεί σε λειτουργία τη Forthnet, σε αντίθεση με την προηγούμενη πρόταση των δύο εταιρειών τηλεφωνίας, που την οδηγούσε σε εκκαθάριση.

Στον τομέα του ανταγωνισμού, σε περίπτωση απόκτησης της Nova το μερίδιο του Ομίλου ΑΝΤ1 μεγαλώνει στην εγχώρια αγορά, απαντώντας και με έμμεσο τρόπο στην εξαγορά του Alpha από τη Motor Oil. Έχοντας καλή σχέση με τις τράπεζες αλλά και με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, υπάρχουν τα δεδομένα για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Από την άλλη πλευρά, ενδιαφέρον για τη Forthnet εκδηλώνεται και από τρίτους που διαβλέπουν προοπτικές στην εταιρεία, η οποία ως σήμερα άντεξε τον ανταγωνισμό από την Cosmote TV.

 

 

Διαβάστε επίσης