Φλεβαράκης: «Συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά για να διεκδικήσουμε τη νίκη»

Δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, ενόψει της αυριανής (22/10, 19:00) αναμέτρησης με τη Φάλκο Σομπατέλι για τη 2η αγωνιστική του Δ' ομίλου στο Basketball Champions League

Μια δύσκολη αποστολή η οποία γίνεται ακόμα δυσκολότερη από το γεγονός ότι ταξίδεψε με 11 παίκτες, λόγω τραυματισμού του Σταύρου Σχίζα, περιμένει τον ΠΑΟΚ αύριο (22/10, 19:00) στην Ουγγαρία. Όπου, για τη 2η αγωνιστική του Δ’ ομίλου στο Basketball Champions League, θ’ αντιμετωπίσει τη Φάλκο Σομπατέλι.

Ο Κώστας Φλεβαράκης, επισήμανε πως οι «ασπρόμαυροι» παίκτες, θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και έτοιμοι ν’ ανταπεξέλθουν στο χαρακτηριστικό στοιχείο της αντιπάλου τους (πολλές αλλαγές στα σκριν) για να διεκδικήσουν τη νίκη.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είμαστε στο ξεκίνημα των διοργανώσεων και είναι λογικό η εικόνα που έχουμε για τους αντιπάλους μας, να μην είναι πολύ ξεκάθαρη.

Η Falco Szombathely είναι μια ομάδα η οποία είναι αρκετά καλή στο γήπεδό της και ίσως όχι τόσο καλή μακριά από αυτό. Το γεγονός ότι απέκλεισε στους προκριματικούς γύρους τις Oradea και Ventspils, δείχνει ότι δεν πρόκειται για μια αδύναμη ομάδα.

Από εκεί και πέρα, εμείς είμαστε σε μια διαδικασία διαρκής βελτίωσης σε χημεία και ρόλους, ενώ κάποια παιδιά έχουν αρχίσει να βρίσκουν τον ρυθμό τους. Θέλουμε να χτίσουμε στην εικόνα που είχαμε στην άμυνα με την Besiktas και στην επίθεση με τον Παναθηναϊκό.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, προετοιμασμένοι για τον τρόπο με τον οποίο παίζουν, με πολλές αλλαγές, δηλαδή, στα σκριν. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη, έχοντας παράλληλα τη βελτίωση που επιθυμούμε».

Για την απουσία του Σχίζα και τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Έχω ξαναπεί ότι δεν είμαστε πολλοί φέτος και έχουμε και την απουσία του Σταύρου, ο οποίος δεν ακολουθεί την αποστολή.

Τα συνεχόμενα παιχνίδια αποτελούν πρόβλημα που θα πρέπει να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε συνεχώς. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, κάνουμε μια διαρκή προσπάθεια και προσπαθούμε με το rotation να βοηθήσουμε τα παιδιά.

Δεν είμαστε ομάδα που θέλουμε να παρατάμε κάποιο παιχνίδι και νομίζω το δείξαμε και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το DNA της ομάδας, το οποίο μεταφέρουμε και εμείς στα παιδιά».

Διαβάστε επίσης