Φλωρίδης: Αλλάζει ο τρόπος που δικάζει το ΣτΕ – Στόχος η επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης

Ερωτηθείς αν οι συλληφθέντες στην ΔΟΥ Χαλκίδας θα απολυθούν, είπε ότι "αν όντως καταδικαστούν αμετάκλητα, θα απολυθούν"

Περισσότερα από 500 στελέχη της δικαστικής αστυνομίας εκπαιδεύονται για να αναλάβουν καθήκοντα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Ο κ Φλωρίδης τόνισε μάλιστα ότι η απόφαση για να ιδρυθεί το συγκεκριμένο σώμα είχε ληφθεί το 1836, με διάταγμα του Όθωνα, και έπρεπε να περάσουν 188 χρόνια για να εφαρμοστεί.

Αντίστοιχα είπε ότι αυτή η μεγάλη μεταβολή που έγινε με τον Δικαστικό Χάρτη, εκκρεμούσε από το 1911.

Παράλληλα, ο Γιώργος Φλωρίδης, αποκάλυψε ότι μετά τις Ευρωεκλογές 2024 «θα έρθει στη Βουλή η νέα δικονομία για το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο τρόπος δηλαδή που δικάζει το Ανώτατο Δικαστήριο, με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης».

«Εννενήντα πέντε χρόνια μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλάζει τον τρόπο που απονέμει δικαιοσύνη ώστε να επιταχύνεται η διαδικασία απονομής δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν οι συλληφθέντες στην ΔΟΥ Χαλκίδας θα απολυθούν, είπε ότι αν όντως καταδικαστούν αμετάκλητα, θα απολυθούν.

Υπογράμμισε τέλος ότι το δικό μας πειθαρχικό δίκαιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αυστηρό» παρόλο που έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές με τους ποινικούς κώδικες.

«Αφαιρούμε αυτό το μαύρο σημάδι απο τη χώρα και προσελκύουμε τις επενδύσεις»
«Χρειάζεται όμως γενναία προσαρμογή και στο πειθαρχικό δίκαιο. Τα πράγματα στη δικαιοσύνη αλλάζουν και καλυτερεύουν. Αφαιρούμε αυτό το μαύρο σημάδι απο τη χώρα και προσελκύουμε τις επενδύσεις», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα