Φόβος για χτύπημα στη «ΔΙΑΣ»

Μπορεί η 18σέλιδη προκήρυξη των «Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Δυνάμεων» να βρίσκεται ακόμη στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ωστόσο, έχουν ήδη ξεχωρίσει ένα σημείο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Στο κείμενο τους οι τρομοκράτες στοχοποιούν -εκτός των άλλων- την ομάδα ΔΙΑΣ, καθώς γίνεται εκτενή αναφορά στο τι έγινε με τους αστυνομικούς το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θεωρώντας τουλάχιστον «σκοτεινή» τη δράση τους. Μάλιστα, δόθηκαν ειδικές εντολές στους υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙΑΣ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για επικείμενο χτύπημα εναντίον τους.

«Την κάλυψη των δολοφόνων από την Αστυνομία επιβεβαίωσε τη συντρόφισσα του Φύσσα που βρίσκονταν μπροστά στην εν ψυχρώ δολοφονία και που ζητούσε συνεχώς βοήθεια από τους μπάτσους που βρίσκονταν εκεί. Η απροκάλυπτη αδιαφορία τους στις προειδοποιήσεις της φίλης του Φύσσα ότι “θα τον σκοτώσουν”, η παγερή αδιαφορία τους μετά τη δολοφονική επίθεση, δείχνουν την αγαστή συνεργασία τους με τους φασίστες. Η αστυνομικός που έκανε τη σύλληψη λέγοντας “όχι και μαχαίρια ρε παιδιά”, μάλλον ήταν εκτός του δολοφονικού σχεδίου και το μόνο που γνώριζε ήταν ότι επίκειται ξυλοδαρμός, στον οποίο θα συναινούσε όπως έχει γίνει αμέτρητες φορές σε επιθέσεις φασιστών. Τι απέγινε άραγε η έρευνα για τη στάση της συγκεκριμένης ομάδας ΔΙΑΣ;», γράφει χαρακτηριστικά η προκήρυξη.

Το γεγονός, τέλος, πως η Αστυνομία καλείται να αντιμετωπίσει ανθρώπους αδίστακτους, οι οποίοι δεν διστάζουν να χτυπήσουν ακόμα και λίγα μέτρα από αστυνομικό τμήμα, σε συνδυασμό με το μίσος που κυριαρχεί στις πράξεις και τη γραφή τους, κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της.

Διαβάστε επίσης