Φώφη Γεννηματά: Δεν επαρκούν οι ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από την κυβέρνηση

Δεν μπορούν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία

Για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και για την ακρίβεια που χτυπά τα νοικοκυριά μίλησε το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ, η Φώφη Γεννηματά.

«Ακόμα και οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης λέω ότι είναι προσωρινές και δεν επαρκούν. Αφορούν μια επιδότηση τριών μηνών και δεν αφορούν τις τιμές των προϊόντων. Βλέπουμε πολύ μεγάλες ανατιμήσεις που χτυπούν το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Δεν έχουμε ρυθμίσεις καθόλου για τις επιχειρήσεις που έχουν πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα και δεν υπάρχουν καθόλου μέτρα για τους αγρότες», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι πόσα χρήματα διαθέτει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά πώς τα διαθέτει.

«Το θέμα είναι αν είναι αποτελεσματικά αυτά τα μέτρα και αν στηρίζουν την ελληνική οικονομία. Η απάντησή μου είναι αρνητική. Δεν μπορούν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενη στην αμυντική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «θέτει κάποιες βάσεις για ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με τη Γαλλία. Βεβαίως, έχει κάποια προβλήματα και θα μπορούσε να είναι καλύτερη, όμως αυτό που λείπει είναι ότι δεν έχουμε εθνική στρατηγική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα