ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ “Ο Τσίπρας επιμένει σε κούφια λόγια”

«Η κυβέρνηση να αφήσει τις υπεκφυγές και να δεχθεί την πρόταση νόμου που έχουμε υποβάλει, για να μην εφαρμόζεται ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά» δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ύστερα από συνάντησή της με εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου.

Πρόσθεσε ότι η στήριξη της οικονομίας των νησιών είναι εξόχως εθνικό ζήτημα και όχι μόνο αναπτυξιακό, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι προκλήσεις αυξάνονται και η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές οδηγεί σε επικίνδυνα φαινόμενα.

«Κατά την πρόσφατη απόβαση του κ. Τσίπρα στη Λέσβο οι νησιώτες του γύρισαν την πλάτη, ενώ ο ίδιος επανέλαβε τον γνωστό εαυτό του, με τα κούφια λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι ώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα -όπως έχουμε προτείνει- για την αποσυμφόρηση των νησιών. Και η Ευρώπη να συμβάλει ουσιαστικά. Επιβάλλεται να στηριχθεί έμπρακτα η οικονομία τους».

Αντίστροφη μέτρηση

Στο μεταξύ στο επιτελείο της κ. Γεννηματά υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Με την κ. Γεννηματά να προβλέπει εκπλήξεις στις κάλπες.

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν προχωράει, υπάρχει τεράστια διγλωσσία στην Κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα, σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια και κυρίως στα εθνικά θέματα. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει έτσι;» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πρόκειται να προδικάσουμε την ψήφο του λαού. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις μετά τις εκλογές και εμείς θα είμαστε μία από αυτές». Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για έλλειψη νομιμοποίησης να δεσμεύσει η κυβέρνηση τη χώρα μακροχρόνια μετά το τέλος των Μνημονίων, καλώντας τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το τι διαπραγματεύεται με τους δανειστές.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι αποφάσεις για το τι θα συμβεί στον τόπο την επόμενη πενταετία», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει αυτό το δικαίωμα, καθώς ήδη έχει αναλάβει δυσβάσταχτε υποχρεώσεις για την χώρα, με στόχους για πλεονάσματα και φόρους που ήδη έχουν γονατίσει την κοινωνία». Η Φώφη Γεννηματά έκανε αναφορά για εν κρυπτώ διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, είναι μαϊμού» και πως είναι ανίκανη να φέρει την ανάπτυξη επικαλούμενη τα πρόσφατα στοιχεία της Κομισιόν.

«H κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και απέτυχε» είπε. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άσκησε επίσης κριτική στην Ν.Δ. την οποία κατηγόρησε ότι «δίνει ραντεβού το φθινόπωρο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία τις επόμενες μέρες».

Διαβάστε επίσης