Κέρκυρα: «Φωλιά» παράνομου τζόγου σε κεντρικό καφέ του νησιού

Σε… παράνομο πρακτορείο στοιχήματος είχαν μετατρέψει κεντρικό καφέ στην πόλη της Κέρκυρας, τρεις ημεδαποί –ηλικίας 31, 36 και 37 ετών- οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες του τμήματος Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Το κόλπο ήταν απλό… Οι τρεις συλληφθέντες είχαν στήσει μία παράνομη ιστοσελίδα τζόγου, με «κλειστό πελατολόγιο» 69 μελών που συνδέονταν μέσω κωδικών και στοιχημάτιζε παράνομα σε διάφορους αθλητικούς αγώνες. Οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα χρήσης των εφαρμογών της ιστοσελίδας να ποντάρουν, ανάλογα με τα χρηματικά ποσά που είχαν προπληρώσει στον 36χρονο συλληφθέντα και ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Πάνω 150.000 παράνομα στοιχήματα

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας μόνο το χρονικό διάστημα από τις 3 Μαρτίου μέχρι και τις 13 Μαΐου ’17, τα κέρδη των δραστών άγγιξαν το ποσό των 25.000 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα για τον προσδιορισμό του εύρους της παράνομης δραστηριότητας του συγκεκριμένου ιστοτόπου, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς μέχρι στιγμής ο αριθμός των δελτίων, των παράνομων στοιχημάτων, ξεπερνά τα 150.000, μόνο κατά το τελευταίο δίμηνο. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φορητοί υπολογιστές, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.805 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και πέντε ηλεκτρονικές συσκευές τύπου tablet.

Οι τρεις συλληφθέντες, ο 36χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας, ο 31χρονος υπάλληλός του και ο 37χρονος συνεργός τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για αδικήματα που αφορούν τη νομοθεσία των παιγνίων, της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, της πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.
Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα