Φον Ντερ Λάιεν: «Έντονη υπενθύμιση για δράση η φωτιά στη Μόρια»

«Η ΕΕ πρέπει να συμφωνήσει σε ένα σύστημα διαχείρισης των μεταναστών μακροπρόθεσμα», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συμφωνήσει σε ένα σύστημα διαχείρισης των μεταναστών μακροπρόθεσμα, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η πρόσφατη πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια ήταν «μια έντονη υπενθύμιση» της ανάγκης για δράση.

«Η μετανάστευση είναι περίπλοκη, το παλιό σύστημα για την αντιμετώπισή της στην Ευρώπη δεν λειτουργεί πλέον» σημείωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν πριν από την παρουσίαση του νέου σχεδίου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Υπενθυμίζεται ότι για την φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας που έκανε «στάχτη» τον καταυλισμό έχουν συλληφθεί έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ελλάδας, δίνοντας εντολή στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά να ταξιδέψει στη Λέσβο για αυτοψία στην δομή φιλοξενίας, λίγο μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα