Φονική επιδρομή αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Πέντε αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Πρόκειται για την πρώτη επιδρομή που πραγματοποιείται στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο μέλη του δικτύου Χακάνι, της πιο σκληρής πτέρυγας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα της Ουάσιγκτον με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Στόχος της επίθεσης ήταν θρησκευτικό οίκημα του τρομοκρατικού δικτύου στην Ταλ, πόλη της περιφέρειας Χανγκού, η οποία συνορεύει με τις περιοχές όπου ζουν οι φυλές.

Είναι η πρώτη επιδρομή που πραγματοποιείται μετά τον θάνατο του Χακιμουλάχ Μεχσούντ, αρχηγού της οργάνωσης Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν στο Πακιστάν, την 1η Νοεμβρίου από αμερικανικά πυρά στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια περιοχή όπου ζουν οι φυλές του Πακιστάν. «Κατά την επιδρομή, στόχος της οποίας ήταν ένα ιεροδιδασκαλείο, σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκε ακόμη ένα», δήλωσε ο Φαρίντ Χαν εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Διαβάστε επίσης