Φονική θεομηνία με έξι νεκρούς στη Χαλκιδική

Ανεμοστρόβιλοι έσπειραν το θάνατο στο πέρασμά τους και δημιούργησαν εικόνες βιβλικής καταστροφής

Φονική θεομηνία χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων στην Χαλκιδική. Δυο ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν την περιοχή, έσπειραν το θάνατο στο πέρασμα τους και δημιούργησαν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Συγκεκριμένα, μία γυναίκα από τη Ρουμανία και το ηλικίας 8 ετών παιδί της σκοτώθηκαν στη Νέα Πλάγια, δύο Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Ποτίδια και άλλοι δύο στη Σωζόπολη, όπου παρασύρθηκαν μαζί με το τροχόσπιτό τους.

Η 54χρονη Ρουμάνα και ο γιος της ήταν σε ταβέρνα όπου έπεσε η στέγη, τραυματίζοντας τους θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα.

Στην Ποτίδαια ο άνδρας και το παιδί του καταπλακώθηκαν από δέντρο στο ύψος του Potidaia Palace και έχασαν τη ζωή τους.

Στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή τροχόσπιτου όπου επέβαιναν τέσσερα  άτομα με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, το παιδί τους να τραυματίζεται σοβαρά και ο 19χρονος εγγονός να αποφεύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Η Χαλκιδική κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενδεικτικό είναι πως στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, στην Χαλκιδική, τμήματα του οποίου έμειναν και χωρίς ρεύμα και λειτουργεί με τις γεννήτριες (!) πέρασαν περίπου 100 τραυματίες! Σύμφωνα με την πυροσβεστική το φαινόμενο έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές. Ολόκληρες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αφού δεκάδες δέντρα έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ. 140 πυροσβέστες είναι επί ποδός και ανοίγουν όσους δρόμους είχαν κλείσει και προσπαθούν να απομακρύνουν τα δέντρα όπου έχουν πέσει σε καλώδια της ΔΕΗ.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Στην Ποτίδαια, ο αέρας ξερίζωσε την οροφή ενός βενζινάδικου.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Ν. Καλλικράτειας. Χωρίς ρεύμα παραμένουν Κασσάνδρα και Σιθωνία. Δέντρο έπεσε στο επαρχιακό δίκτυο Μεταμόρφωσης-Νικήτης και έκοψε την κυκλοφορία. Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία λόγω πεσμένων δέντρων στην περιοχή Κοβιού και μεταξύ Ν. Μαρμαρά και Πόρτο Καρράς.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου ψαρά, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.

 

 

Διαβάστε επίσης