Φονικό πέρασμα από βροχές στην νότια Τανζανία

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 2.500 έχουν χάσει τα σπίτια τους

Τη ζωή τους έχασαν 5 άνθρωποι και πάνω από 2.500 έμειναν άστεγοι στη νότια Τανζανία από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Σαλόμι Μαγκάμπο, αξιωματούχος της περιοχής Κιέλα, στην Μπέγια στην Τανζανία η οποία δήλωσε πως “ οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες είναι τεράστιες.Από την αρχή της εβδομάδας θρηνούμε πέντε ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 2.570 έμειναν άστεγοι, ορισμένοι εκ των οποίων φιλοξενούνται τώρα σε φίλους ή σε σχολεία και εκκλησίες».

«Ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διανομή τροφίμων και την παροχή ιατρικής φροντίδας στους πληγέντες», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι πλημμύρες προκάλεσαν το κλείσιμο προσωρινώς πολλών σχολείων στην Τανζανία.

Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος στην Τανζανία πολλές οικογένειες που ζουν στην περιοχή Κιέλα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους και τους κατέστρεψαν όλα τα υπάρχοντα.

Στην περιοχή καταστράφηκαν επίσης οι καλλιέργειες, προκαλώντας φόβους για σοβαρές ελλείψεις τους επόμενους μήνες στην περιοχή αυτή που είναι γνωστή για την παραγωγή ρυζιού.

Διαβάστε επίσης