FORTHNET VS ΕΠΟ, ΟΤΕ TV, MEDIA GOAL

Η «Α» σε προηγούμενο ρεπορτάζ της είχε αναδείξει το θέμα της προσφυγής της FORTHNET πέραν της αστικής και στην ποινική Δικαιοσύνη. Αρχικά το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς που είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία αφορούσε την ΕΠΟ και την απόφασή της να μην επιτρέψει στη FORTHNET τη συμμετοχή στον διαγωνισμό και να κατακυρώσει αυτόν στη Media Goal.

Μετά την παρέμβαση της Media Goal κατά τη διαδικασία της προσφυγής της FORTHNET στο Πρωτοδικείο για ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. και τη διαφημιστική καμπάνια του OTE TV, σύμφωνα με την οποία η συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως είχαμε γράψει η FORTHNET προχώρησε σε συμπληρωματική έκθεση που περιείχε νέα στοιχεία, έκθεση η οποία ενσωματώθηκε στην αρχική μηνυτήρια αναφορά. Με την έκθεση αυτή η FORTHNET πλέον ζητά να ερευνηθεί αν η τριγωνική σχέση ΕΠΟ-Media Goal-OTE TV εμπεριέχει στοιχεία παράβασης του ποινικού κώδικα, υπενθυμίζοντας ότι ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και πριν τρία χρόνια όταν η ΕΠΟ –μέσω των εταιρειών SPORT FIVE και PROMO SPOT– είχε δώσει τα δικαιώματα του Κυπέλλου στον OTE TV.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό υπάρχει και εισαγγελική έρευνα, η οποία όμως αφορά μόνο το ποσοστό 10% ύψους 1 εκατ. ευρώ που έπρεπε να έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Η εξέλιξη της υπόθεσης δείχνει ότι το θέμα έρχεται άμεσα στην επιφάνεια κι αυτό γιατί ήδη η υπόθεση έχει διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στον 12ο Πταισματοδίκη Αθηνών, ο οποίος από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες τόσο από τη FORTHNET, όσο και από την ΕΠΟ, τη Media Goal και τον OTE TV. Η πλευρά της FORTHNET επιμένει με διαρροές ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα, τα οποία θα εντοπίσει η ανάκριση. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε…
Όλα τα πρακτικά του Δ.Σ. της ΕΠΟ για το θέμα αυτό:

ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: Κε πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι γνωστό ότι τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου που αφορούν τις χρονολογίες 2013-2014, 2014-2015 και 2015-2016, δηλαδή συνολικά για τρία χρόνια, είχε δημοσιευτεί πανελλαδικά στις 12/12 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και τελικά κατατέθηκαν στην Ομοσπονδία προσφορές τις οποίες η Επιτροπή στις 8 Ιανουαρίου που συνεδρίασε και είμαι εγώ, ο κος Τοπολιάτης, ο κος Καραμελίδης και παρόντων του προέδρου• του αναπληρωτή προέδρου• του εκτελεστικού γραμματέα• του νομικού συμβούλου, του κου Κουρίδη. του κου Φαρφαρέλλη, υπεύθυνου για τα θέματα χορηγιών και τηλεοπτικών και αν δεν κάνω λάθος και ο κος Υφαντής.
ΣΑΡΡΗΣ: Όχι, δεν ήταν. Εσείς οι τρεις, ο κος Παπανικολάου κι εγώ, και μετά φωνάξαμε και τον κο Φαρφαρέλλη. Κανένας άλλος.
ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: Εμείς λοιπόν σαν Επιτροπή ανοίξαμε τις προσφορές και στις προσφορές διαπιστώσαμε ότι από τις 2 που υπήρχανε, ότι είχαμε μία προσφορά η οποία υπερείχε και είχε και την εγγυητική επιστολή. Η δεύτερη προσφορά, η οποία ήταν υποδεέστερη, δεν είχε εγγυητική επιστολή. Ως εκ τούτου, σαν Επιτροπή συντάξαμε το πρακτικό και προκρίνουμε την εταιρεία η οποία είχε το ποσό των 7.100.000 ευρώ και είχε και την εγγυητική. Είναι η Media Goal. Η δεύτερη εταιρεία είναι η Forthnet, άλλωστε μέσα από τα μέσα ενημέρωσης με τα εξώδικα αν δεν κάνω λάθος τα οποία είδα τώρα πριν από λίγο και με αυτά που γράφονται στον τύπο, διαμαρτύρεται και όλα τ’ άλλα. Βέβαια εμάς σαν Επιτροπή δεν μας αφορά αυτό το θέμα, εμείς καθαρά είδαμε τι είχαμε σαν προσφορές και αν τηρούσαν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης που είχε συνταχθεί. Έπειτα από αυτό, εμείς προτείνουμε σαν Επιτροπή και θα αποφασίσει το Συμβούλιο, ότι έχουμε μία νόμιμη, θα έλεγα, προσφορά η οποία έχει και την εγγυητική επιστολή, ενώ η έτερη εταιρεία δεν είχε την εγγυητική ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαμε να τη δεχτούμε. 
ΣΑΡΡΗΣ: Λοιπόν. Ναι, ο κος Δημητρίου.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ήθελα να ρωτήσω, επειδή διάβασα σε ένα σάιτ, ότι η εταιρεία που μειοδότησε ζήτησε, λέει, να είναι παρών στην διαδικασία όταν ανοίχθηκαν από την επιτροπή οι προσφορές – αυτό το λέει κάνα κανονισμός ή κάνα νόμος ότι… και ότι θέλει πάλι επαναδιαπραγμάτευση και αυτά, διάβαζα σε ένα σάιτ.
ΣΑΡΡΗΣ: Λοιπόν, ακούστε να δείτε. Έληγε η προθεσμία 7 Γενάρη, Δευτέρα. Στις 4 του μηνός έστειλε μια επιστολή το μεσημέρι, στις 3, 4 η ώρα την οποία εγώ είδα τη Δευτέρα στην οποία ζητούσε διευκρινήσεις, παραπέρα διευκρινήσεις και παράταση. Βέβαια παράταση είχαν ζητήσει με επιστολή και η άλλη εταιρεία. Πριν 15 μέρες. Κρίθηκε ότι δεν πρέπει να δοθεί παράταση διότι θα ήταν άκυρη η διαδικασία. Και μετά ξεκίνησε αυτή η ιστορία με τα εξώδικα. Αυτό που ρωτάτε, κε Δημητρίου, ποτέ δεν παρίστανται εκπρόσωποι και αν υποθέσουμε ότι την ημέρα εκείνη που ανοίχτηκε, στις 8 του μηνός που ανοίχτηκαν οι προσφορές, φωνάζαμε την εκπρόσωπο, μια δικηγόρο, του ενός, δεν μπορούσαμε να το κάνουμε διότι δεν είχαμε ειδοποιήσει να έρθει και ο άλλος – αν αλλάζαμε. Αλλά χρόνια τώρα ποτέ δεν έρχονται εκπρόσωποι – δεν προβλέπεται, από πουθενά.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: [εκτός μικροφώνου]
ΣΑΡΡΗΣ: Η διαδικασία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μας κατηγορήσει κανείς ότι είναι αδιαφανής. Αυτό φαίνεται και από τα εξώδικα που στέλνουν, έτσι, τα οποία μιλάνε ότι θέλουν περαιτέρω εξηγήσεις. Ουσιαστικά θέλανε παράταση και επί της ουσίας θέλανε παράταση διότι τη Δευτέρα προκηρύσσεται κάποιο άλλο, ανοίγει κάποιο άλλο πρωτάθλημα πολύ πιο ελκυστικό γι’ αυτούς και εμείς φοβηθήκαμε ότι εάν πάμε μετά απ’ αυτούς, δεν θα πετύχουμε κάποια καλή τιμή. Άλλος. Θα τα πω πιο αναλυτικά, ναι. Ο κος Κομπότης.
ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Κε πρόεδρε, δεν έχουμε καμία αντίρρηση σε αυτά τα οποία λέτε. Εκείνο το οποίο νομίζω εγώ από την πλευρά μας όμως πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μοναδική εταιρεία που αυτή τη στιγμή καλώς ή κακώς, λόγω αυτής μάλλον της εταιρείας υπάρχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και επειδή πιστεύω ότι είναι άρρηκτη η σχέση μεταξύ ερασιτεχνικού και επαγγελματικού, λόγω των συγκυριών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, η εταιρεία αυτή στηρίζει το ποδόσφαιρο. Εάν δηλαδή δεν ήταν αυτή, σας επαναλαμβάνω, όπως ξέρουμε όλοι, δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο. Φυσικά τα νομικά θέματα που λέτε ή το τι συνέφερε την ΕΠΟ, δεν έχω κανένα λόγο να έχω διαφορετική άποψη. Θα ήθελα όμως να το έχουμε δει ή να το δούμε με μεγαλύτερη συμπάθεια και να μην σταθούμε αποκλειστικά στα νομικά θέματα, το αν ήταν η εγγυητική σήμερα ή τη μια μέρα ήταν ή δεν ήταν, γιατί εάν αυτοί οι άνθρωποι φύγουνε από το ποδόσφαιρο, δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο. Και δυστυχώς που σας το λέω αυτό, συμφωνώ απόλυτα με το τι έκανε η Επιτροπή, δεν έχω κανένα λόγο να έχω διαφορετική άποψη, να μην στεκόμαστε όμως στα πολύ-πολύ τυπικά όταν είναι κάτι το οποίο είναι για τη βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου. Ευχαριστώ.
ΣΑΡΡΗΣ: Να δώσω μια απάντηση. Επειδή είχαμε και συνέχεια μετά ίο σημερινό εξώδικο, ήρθε το πρωί στο e-mail μου μια απάντηση από την εταιρεία η οποία πλειοδότησε η οποία έλεγε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της μετά από
αυτά που έχουν γίνει και μετά από το ντόρο που έχει δημιουργηθεί. Καμιά αντίρρηση. Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία και χους είπαμε ότι εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αλλά θα πράξουμε αυτά που λέει ο νόμος. Δηλαδή, κατάπτωση της εγγυητικής και ξανά διαγωνισμός. Σε λίγο έστειλε άλλο e-mail στο οποίο λέει ότι όχι, παραμένει. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να ξαναβγεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούμαστε σαν Συμβούλιο να πάρουμε μια απόφαση που να λέμε ότι από μόνοι μας, ενώ υπάρχει προσφορά, την ακυρώνουμε και ξαναξεκινάμε. Πρέπει να κάνουμε χα νόμιμα. Εάν αποσυρθεί η συγκεκριμένη εταιρεία, τότε εμείς θα προχωρήσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος: κατάπτωση της εγγυητικής και ξανά από την αρχή.
ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Αυτό που λέτε τώρα φυσικά και δεν το γνώριζα, δεν θα μπορούσα και να το γνωρίζω…
ΣΑΡΡΗΣ: Αυτό έγινε τώρα, πριν μισή ώρα.
ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Δεν είναι τόσο ευχάριστη μια τέτοια κατάσταση όμως. Έτσι που την ακούω εγώ, δεν είναι τόσο ευχάριστο… με 7 εκατομμύρια, γιατί τα χρήματα είναι πάρα πολλά, και όλοι μας ξέρουμε εδώ στο τραπέζι όχι αυτή την εποχή είναι πολλά τα λεφτά, τα 7, τα 8, τα 10, είναι πολλά χρήματα. Το να έρχονται και να στέλνουν ένα χαρτί, φεύγουμε, ξαναγυρίζουμε μετά από 5 λεφτά, ίσως να υπάρχει μια προχειρότητα. Εγώ νομίζω όχι μήπως πρέπει όχι να χους φωνάξετε, έστω αυτή την εταιρεία τη συγκεκριμένη να είναι λίγο πιο δεσμευτική…
ΣΑΡΡΗΣ: Κε Κομπότη, εμείς θα πράξουμε αυτά που λέει ο κανονισμός και ο νόμος. Οτιδήποτε άλλο κάνουμε υπάρχει κίνδυνος αν κάποιος μας πάει στα δικαστήρια, και κάποιοι ξέρετε πολύ καλά όχι είναι στα δικαστήρια για τέτοιου είδους καταστάσεις, ό,τι λέει ο νόμος αυτό θα πράξουμε. Εάν η συγκεκριμένη εταιρεία αποσύρει το ενδιαφέρον της, ευχαρίστως εμείς θα προχωρήσουμε στην κατάπτωση της εγγυητικής και ξανά διαγωνισμός. Κλειστός, ανοιχτός, ό,τι θέλουνε, δεν έχουμε πρόβλημα. Είναι σημαντικό όμως να υπάρχει εγγυητική. – Κε πρόεδρε, το ποσό της εγγυητικής πόσο είναι;
ΣΑΡΡΗΣ: 1.200.000. Ο κος Μώραλης έχει το λόγο.
ΜΩΡΑΛΗΣ: Ναι. Σε συνέχεια αυτών που λέει ο κος Κομπότης και αντιλαμβάνεστε και τη δικιά μου τοποθέτηση, είναι κοντά σε αυτό που λέει ο Γιάννης, διότι πράγματι το ποδόσφαιρο και δη το επαγγελματικό και της Super League στηρίζεται στο κανάλι, θα ήθελα να ρωτήσω τον κο Γκιρτζίκη: ούτως ή αλλιώς, ανεξάρτητα αν υπήρχε εγγυητική επιστολή, ήταν καλύτερη η προσφορά ούτως ή αλλιώς και οικονομικά, άρα δεν χρειάζεται να επικαλούμαστε μόνο την απώλεια ή την έλλειψη εγγυητικής επιστολής διότι ούτως ή άλλως, δηλαδή αν είχε εγγυητική επιστολή η Forthnet, πάλι η άλλη εταιρεία δεν θα προκρινόταν;
ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: [εκτός μικροφώνου]
ΜΩΡΑΛΗΣ: Ναι, όχι το λέω αυτό για να μην υπάρξουνε παρανοήσεις. Αυτό θέλω να πω, όχι έτσι κι αλλιώς και εγγυητική επιστολή δεν υπήρχε. Εγώ απλώς αυτό που λέει ο Γιάννης συνηγορώντας, θα μπορούσε ενδεχομένως να μην ανοιχθεί μια τέτοια διαδικασία με τη Forthnet, ανταλλαγή εξώδικων, κ.λπ., όταν είναι μια εταιρεία η οποία εκ των πραγμάτων επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συντηρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως να έπρεπε να είχαμε προλάβει να δώσουμε όχι την παράταση βεβαίως, που πραγματικά μπορεί να ήταν επιζήμια, κάποιες διευκρινήσεις που επικαλούνται τώρα στα εξώδικα ότι δεν δόθηκαν προκειμένου κι εμείς να μπορούμε κ.λπ. Τυπικά το λέω, Παυσανία, για να μην δημιουργείται μια ένταση μεταξύ ενός φορέα που στηρίξει πράγματι καταβάλλοντος 40 και παραπάνω εκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ένα κανάλι που έρχεται και παίρνει αποκλειστικά τα δικαιώματα για το Κύπελλο Ελλάδος. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ αυτών για το ελληνικό ποδόσφαιρο που θα ήταν επιθυμητό να μην έχει ανοιχτεί μια διαδικασία έντασης με τη Nova, εξώδικα, κ.λπ. Δεν λέω ότι είναι ευθύνη δικιά μας. Επαναλαμβάνω ότι ίσως να προλαβαίναμε να δώσουμε τις διευκρινήσεις για να μην γίνει όλο αυτό. Εφόσον μας λέτε ότι και καλύτερη προσφορά και εγγυητική επιστολή δεν υπήρχε, τότε δεν έχουμε κάτι άλλο να συζητήσουμε.
ΣΑΡΡΗΣ: Ο κος Ανασόπουλος.
ΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κε πρόεδρε, επειδή το Συμβούλιο θα πάρει μια καθαρά πολιτική απόφαση, εκτιμώ ότι πρέπει να ενημερωθούμε πρώτα από το νομικό σύμβουλο για όλες τις νομικές λεπτομέρειες, να είμαστε ενημερωμένοι για να μπορούμε με καθαρότητα να πάρουμε την απόφαση.
ΜΩΡΑΛΗΣ: Και ένα τελευταίο είναι που διάβασα σήμερα το πρωί στις ειδήσεις, είναι αν το κανάλι αυτό κατέβαλε στην αστυνομία αυτά που δικαιούνται τα προηγούμενα χρόνια, γιατί αυτοί τα ρίχνουνε σε μας, στην Ομοσπονδία απ’ ό,τι είδα. Ότι δεν φταίνε εκείνοι, φταίμε εμείς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Ναι, κε πρόεδρε, απλώς θέλω να συμπληρώσω ένα σχόλιο, ότι και παλαιότερα που συμμετείχα σε ανάλογη επιτροπή, είχαν γίνει ίδιες διαμαρτυρίες ότι ήθελαν να μπούνε μέσα στο άνοιγμα των φακέλων, τάχα μου για λόγους διαφάνειας. Πιστεύω ότι αυτό είναι προσβλητικό για την Ομοσπονδία διότι η Ομοσπονδία όρισε ορισμένα άτομα να παρίστανται κατά το άνοιγμα των φακέλων. Και τότε είχε γίνει μεγάλη φασαρία. Επέμενε, τελικά επικράτησε η άποψη της ΕΠΟ ότι ήταν μόνο η Επιτροπή και το αποτέλεσμα ήταν υπέρ αυτού του καναλιού το οποίο έκανε τη φασαρία. Και τότε τους λέμε βλέπετε ότι η διαφάνεια υπήρχε. Άρα λοιπόν εγώ πιστεύω ότι αν ο νόμος το προβλέπει, απ’ ό,τι θα μας πει και η νομική υπηρεσία, ότι η Επιτροπή αυτή έχει το δικαίωμα να ανοίγει τις προσφορές, πιστεύω ότι πρέπει να μείνουμε εκεί διότι αλλιώς αρχίζει και αμφισβητείται και η σοβαρότητα, και η εντιμότητα, και η συνέπεια των συναδέλφων οι οποίοι συμμετείχαν στην Επιτροπή αυτή.
ΣΑΡΡΗΣ: Ωραία. Ο κος Σταθόπουλος.
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Κε πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, πράγματι το θέμα είναι σοβαρό κι εγώ ακούγοντας τον κο Κομπότη και τον κο Μώραλη, είναι μια πραγματικότητα αυτό το οποίο λένε, όμως απευθυνόμενος και στους δύο θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος τρόπος, πάντα μέσω της νομιμότητας, να συνεργαστούμε με το συγκεκριμένο κανάλι, δεν νομίζω να έχει κανένας μας αντίρρηση. Όμως θα πρέπει να υπάρξει κάποιος τρόπος. Διότι θα είναι κρίμα, και πολύ σωστά είπε ο πρόεδρος, να συνεχιστεί να είμαστε τρόφιμοι των δικαστηρίων.
ΣΑΡΡΗΣ: Λοιπόν.
[συζητήσεις των παρισταμένων)
ΣΑΡΡΗΣ: Γιατί να μας πάνε στα δικαστήρια;
[συζητήσεις των παρισταμένων]
ΣΑΡΡΗΣ: Να ρωτήσουμε λοιπόν τη νομική υπηρεσία αν…
[συζητήσεις των παρισταμένων]
ΣΑΡΡΗΣ: Κε Σιώτο, έχετε το λόγο.
[συζητήσεις των παρισταμένων]
ΣΑΡΡΗΣ: Να ρωτήσουμε τη νομική υπηρεσία ποια είναι η έγκυρη προσφορά
και οι λόγοι…
ΣΙΩΤΟΣ: Στην προκήρυξη μας, κε πρόεδρε, είχαμε ορίσει ότι απαραίτητος και αποκλειστικός όρος ήταν η υποβολή μαζί με την προσφορά μιας εγγυητικής επιστολής συμμετοχής ύψους 1.200.000 ευρώ. Την πλήρη προσφορά την είχε η μία εταιρεία, η άλλη δεν –όπως είπε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών– δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή, ως εκ τούτου η συμμετοχή της είναι άκυρη, παρέλκει δηλαδή οποιαδήποτε, δεν θα πρέπει ούτε καν να αναφερθεί. Αυτή είναι η άποψη μας. Δεν θα έπρεπε καθόλου μα καθόλου να κάνουμε κάποια αναφορά στη δεύτερη εταιρεία, στη δεύτερη ανταγωνίστρια εταιρεία. Τώρα όσον αφορά τα εξώδικα τα οποία απέστειλε, εντάξει, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, από ‘κει και πέρα εάν νομίζουν και επιμένουν ότι έχουν κάποιο έννομο δικαίωμα να προσφύγουν στα δικαστήρια, ας πάνε• αλλά η άποψη μου είναι όχι δεν πρόκειται ποτέ να δικαιωθούν. Όσον αφορά το θέμα που τέθηκε αν η Επιτροπή Προμηθειών, σαφώς ήταν αρμόδια η Επιτροπή Προμηθειών, είναι Επιτροπή του καταστατικού μας, αυτή ασχολείται.
ΣΑΡΡΗΣ: Κάποιος άλλος έχει να πει κάτι; Λοιπόν, νομίζω ότι δεν… Συμφωνείτε
όλοι; Εγκρίνεται και προχωράμε. Τώρα αν αποσυρθούνε, εντάξει.
[συζητήσεις των παρισταμένων)
ΣΑΡΡΗΣ: Εγκρίνεται η εισήγηση της Επιτροπής Προμηθειών. Ορίστε;
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΣΑΡΡΗΣ: Ναι, μπορείτε να μας πείτε, κύριε;
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΣΑΡΡΗΣ: Εντάξει. Έληξε το θέμα.
ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ: … της Επιτροπής Προμηθειών και οι δύο συγκεκριμένοι κύριοι διαφωνούν.
ΣΑΡΡΗΣ: Τρεις.
ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ: Τρεις; Τρεις. Ο κος Κομπότης μας είπε τους λόγους. Να μας
πουν και οι άλλοι δύο χους λόγους να καταγραφούνε.
ΣΑΡΡΗΣ: Προτού επιχειρηματολογήσετε, εντάξει, εγώ δεν διαφωνώ, αλλά θέλω
να πω το εξής: αν έχετε να προτείνετε κάτι, να προτείνετε κάτι πώς με νόμιμο τρόπο μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Έτσι. Αν είναι να προτείνετε αυτή τη στιγμή να μην δεχθούμε αυτή την πρόταση, να ακυρώσουμε το διαγωνισμό, σας λέω εκ των προτέρων επειδή αυτό θα είναι απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποιοσδήποτε θα μας τραβήξει στα δικαστήρια όλους μαζί. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Βεβαίως. Όποιος θέλει μπορεί να μιλήσει.
ΜΩΡΑΛΗΣ: Εγώ θέλω να πω όχι επειδή γι’ αυτό ακριβώς δεν σήκωσα το χέρι μου, διότι εφόσον το νόμιμο πλέον είναι μονόδρομος, δεν έχω την επιλογή της διαφωνίας. Προφανώς ασπάζομαι αυτό που είπε ο Γιάννης για το ποδόσφαιρο, το είπα και προηγουμένως, αλλά όταν η μόνη νόμιμη διαδικασία πλέον είναι μονόδρομος να συμφωνήσουμε και δεν μπορώ να έχω νομική γνώση ή νομική άλλη πρόταση να πω ότι θα πρέπει να γίνει αυτό, γι’ αυτό και δεν σήκωσα το χέρι μου μαζί με τους τρεις παρόλο που κι εγώ πιστεύω, το επαναλαμβάνω, ότι θα έπρεπε να είχαμε προλάβει να μην φτάσουμε με το κανάλι αυτό σε αυτή την ιστορία, είναι κάτι διαφορετικό όμως, αλλά δεν έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό γι’ αυτό και συμφωνώ με την Επιτροπή.
ΣΑΡΡΗΣ: Ο κος Βρύζας.
ΒΡΥΖΑΣ: Ευχαριστώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η δική μας η αρνητική θέση δεν είναι κάτι άλλο από το ότι η όλη διαδικασία ίσως θα μπορούσε να προληφθεί και να γίνουν οι κινήσεις που θα έπρεπε να γίνουν πιο νωρίς γιατί όταν μιλάμε για έναν φορέα που ουσιαστικά μας συντηρεί αυτή τη στιγμή, ίσως θα μπορούσε να γίνει. Αυτό λέμε και γι’ αυτό ας καταγραφεί και μια αρνητική θέση στην όλη κατάσταση.
– Ίσως θα πρέπει να το δούμε λίγο διαφορετικά και πιο σωστά, να το προσεγγίσουμε πιο σωστά το όλο ζήτημα. Εγώ νομίζω ότι επειδή και σήμερα εδώ πέρα ήρθαμε και βρήκαμε μπροστά μας εξώδικα τα οποία δεν ήμασταν ενημερωμένοι και νομικά θα πρέπει να καλυφθούμε και εμείς οι ίδιοι, θα πρέπει ίσως να το δείτε κι εσείς διαφορετικά, να το συζητήσουμε ξανά και να υπάρξει σε όλο αυτό το θέμα, να λυθεί πιο ήρεμα, πιο ήσυχα. Με διαφορετική προσέγγιση.
ΣΑΡΡΗΣ: Λοιπόν, να δώσω μια απάντηση για να κλείσουμε. Εκείνο που μάλλον δεν έχετε καταλάβει είναι ότι αν εμείς σήμερα μετά από όλη αυτή τη διαδικασία ενάμιση μήνα ακυρώσουμε το διαγωνισμό, είμαστε – θα πάμε κατηγορούμενοι• διότι αν επαναπροκηρύξουμε, πούμε άκυρο και επαναπροκηρύξουμε και πάρουμε λιγότερα λεφτά από αυτά που έχουμε στις προσφορές σε ένα νέο διαγωνισμό, πάμε μέσα. Λόγω ζημιάς της Ομοσπονδίας. Για απιστία, όλοι. Όλο το Διοικητικό Συμβούλιο. Για το ίδιο θέμα κατηγορούμενοι είναι κάποιοι παλιοί της Εκτελεστικής, ο πρόεδρος της τότε ΕΠΟ και η Εκτελεστική Γραμματεία, για το ίδιο θέμα, έτσι. Τώρα θα είναι όλο το Συμβούλιο γιατί τότε το είχε πάρει απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία.
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΣΑΡΡΗΣ: Βεβαίως, είναι υποχρεωτικό.
[συζητήσεις των παρισταμένων]
ΜΩΡΑΛΗΣ: Γιάννη, συγγνώμη που διακόπτω
[ομιλούν ταυτοχρόνως]
ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Αν δεν κάναμε σήμερα Διοικητικό Συμβούλιο και κάναμε σε 10 μέρες είναι υποχρεωτικό να γίνει εντός 48 ωρών σαν αυτόφωρο ή μπορούμε να το κάνουμε και σε 10 μέρες και σε 15 ή σε ένα άλλο να το αποφασίσουμε το συγκεκριμένο θέμα σε ένα άλλο Διοικητικό Συμβούλιο;
ΣΑΡΡΗΣ: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εισήγηση της Επιτροπής.
ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Δεν λέει όχι κανένας για την εισήγηση της Επιτροπής.
ΣΑΡΡΗΣ: Εσείς δηλαδή, κε Κομπότη, απ’ ό,τι κατάλαβα προτείνετε αναβολή.
ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Εγώ προτείνω –όχι προτείνω– εγώ θα ήθελα να μην υπάρξει
αντιδικία.
ΣΑΡΡΗΣ: Μα δεν υπάρχει καμία…
ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Ε πώς δεν υπάρχει; Αφού απ’ ό,τι λέει ο … του στείλανε εξώδικο το πρωί. Εμένα δεν με βρήκανε, δεν μου το δώσανε, δεν προλάβανε. Με αυτή την έννοια το λέω, δεν έχω καμία άλλη αντίρρηση. … εγώ με τη δικιά σας την άποψη είμαι, είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη, να μην τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια.
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Εσείς με ξέρετε πολύ καλά και καταλαβαίνετε τι σας λέω. Μόνο γι’ αυτό το λόγο το λέω. …
ΣΑΡΡΗΣ: Ο κος Βρύζας.
– Κλείστε το θέμα πιο ομαλά. Κλείστε το θέμα πιο ομαλά.
ΒΡΥΖΑΣ: Πάντως θα συμφωνήσω κι εγώ με τον κο Κομπότη, αν μπορεί να δοθεί μια αναβολή ορισμένων ημερών, για κανένα άλλο λόγο, δεν έχουμε κανένα λόγο να… ο μόνος λόγος είναι ότι η Nova αυτή τη στιγμή μας υποστηρίζει οικονομικά και είμαστε εξαρτημένοι θα έλεγα από αυτούς. Με την οικονομική έννοια, εννοείται. Αυτό που λέμε είναι ότι εάν μπορούν να δοθούν μερικές μέρες ώστε με επαφές δικές σας, του Συμβουλίου ή μιας επιτροπής τέλος πάντων, αυτή η ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί να μπορέσει να ξεπεραστεί χωρίς να φτάσουμε σε συγκρούσεις.
ΣΑΡΡΗΣ: Ωραία. Ο κος Γκιρτζίκης.
ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: Σέβομαι αυτά που ακούω, αλλά ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους που δεν συμφωνούν και καλά κάνουν, δικαίωμά τους, αν ήταν αυτοί η Επιτροπή ποια απόφαση θα παίρνανε ήθελα να τους ρωτήσω.
[συζητήσεις των παρισταμένων]
ΓΚΙΡΤΖΙΚΗΣ: Εγώ είμαι κατηγορούμενος από την προηγούμενη φορά και μόνος μου σήμερα δεν θα ψήφιζα τίποτα διαφορετικό, και μόνος μου ακόμη έχοντας τα προηγούμενα. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Έχουμε προσφορές, έχουμε εγγυητικές τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να τις δεχτούμε.
ΜΩΡΑΛΗΣ: Κε Γκιρτζίκη, συγγνώμη, νομίζω είναι περιττή η κουβέντα γιατί όπως λέει ο κος Κομπότης εάν μας ρωτάτε εγώ θα απαντούσα λοιπόν 4 του μηνός έστω κι αν ήταν 4 η ώρα στις διευκρινήσεις που ζήταγε η Nova, ένα κανάλι που επενδύει 40 εκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράταση είπα όχι, οι διευκρινήσεις που ζητούσε όμως κι ας ήταν Παρασκευή 3 η ώρα, 4, θα μπορούσε να πάνε σε ένα κανάλι που επενδύει 40 εκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά μην μπούμε σε αυτή χη διαδικασία. Αφού είναι μονόδρομος νομικά και ακούω τον Κουρίδη που λέει όχι αν δεν δώσουμε οτιδήποτε, θα μας πάνε οι άλλοι μέσα και είναι μονόδρομος, είναι ένα επιχείρημα, αλλά μην μπούμε χώρα στην ουσία αν τα κάναμε σωστά ή δεν τα κάναμε ή αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.
ΣΑΡΡΗΣ: Εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ο Γιάννης. Αυτή τη στιγμή – κατ’ αρχάς η προκήρυξη αυτή βγήκε 10/12 και έληγε 07/01. 10/12, λοιπόν 15 μέρες πριν η εταιρεία που πλειοδότησε έστειλε επιστολή στην οποία ζήταγε και αυτή διευκρινήσεις και παράταση. Η Forthnet έστειλε παρόμοια επιστολή 04/01, Παρασκευή μεσημέρι, και ζήταγε διευκρινήσεις και παράταση. Οι διευκρινήσεις, χι είδους διευκρινήσεις: πώς θα αυξηθούνε χα παιχνίδια του Κυπέλλου ας πούμε, πόσα παιχνίδια δεσμευόμαστε όχι θα γίνουνε, τέτοια πράγματα. Η ουσία ήταν όχι και οι δύο θέλανε παράταση και την παράταση τη θέλανε, μην κρυβόμαστε, γιατί θέλανε όποιος πάρει το άλλο προϊόν το καλύτερο, να έρθει ο άλλος σκοτωμένος να μας πει πόσα. Αυτή τη στιγμή είναι μια μάχη μεταξύ δύο ιδιωτικών καναλιών. Μας έχουνε βάλει στη μέση.
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΣΑΡΡΗΣ: Εκπροσωπεί. Εκπροσωπεί.
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΣΑΡΡΗΣ: Μπορεί. Είναι νόμιμο; Ε, τι να κάνουμε εμείς;
[συζητήσεις των παρισταμένων]
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: Εγώ νομίζω ότι ξεκάθαρα ή δεν θέλουμε να δούμε κάτι ή κάνουμε πώς δεν καταλαβαίνουμε. Ξεκάθαρα φαίνεται η Nova σε αυτό το θέμα, άμα διαβάσετε το εξώδικο, αφού κάνει την προσφορά το 10 τοις εκατό, γιατί την κάνει τώρα;
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: Συν από αυτό το ποσό το αρχικό λέει συν 10%, αν δείτε μέσα, το γράφει. Γιατί το κάνει;
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: Με το ίδιο σκεπτικό και οι άλλοι θα έχουν πάτημα και θα μας πάνε στα δικαστήρια. Ένας από τούς δύο θα μας πάει στα δικαστήρια έτσι όπως πάει.
[παριστάμενος εκτός μικροφώνου]
ΣΑΡΡΗΣ: Λοιπόν, πάμε στο επόμενο θέμα. Όχι, είπανε διαφωνούν, μειοψήφησε. Νομίζω ότι το θέμα έχει εξαντληθεί.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κε πρόεδρε, ας μειοψηφούνε οι κύριοι.
ΣΑΡΡΗΣ: Εντάξει, απλώς διευκρινήσεις ήθελα να δώσουμε. Κατά πλειοψηφία
περνάει η πρόταση της Επιτροπής.
ΚΟΥΡΙΔΗΣ: [εκτός μικροφώνου]
ΣΑΡΡΗΣ: Λοιπόν. Βεβαίως, το ξέρουν, δεν το ξέρουν ότι το 70% από αυτά τα χρήματα πάνε στις ομάδες; Σας ενδιαφέρει ότι βγήκε τώρα και πήραμε αυτά τα χρήματα που αν έβγαινε μετά την Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να παίρναμε τα μισά. Εκείνο που έχω να πω εγώ, για να το κλείσουμε το θέμα, αν ξέραμε ότι θα έχει τέτοια ζήτηση θα κάναμε ανοιχτό διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης