Αλλαγή πολυτελείας ο Φορτούνης σε Ολυμπιακό, εθνική με λογική «Κώστα, μπες μέσα και σώσε μας»

Ο Φορτούνης τελείωσε από την εθνική. Παγκίτης και άμα χρειαστεί, «μπες Κώστα και σώσε μας». Αυτή είναι η λογική. Και στον Ολυμπιακό, όχι μόνο στην εθνική.

Στον μεν Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς στο 4-3-3 δεν μπορεί να τον χωρέσει, γιατί στα πλάγια με την παρουσία του Βαλμπουενά και του Μπρούμα, σχεδόν αποκλείεται. Δεν του αρέσει, εξ άλλου να παίζει στην πλάγια γραμμή.

Αν ο Μαρτίνς αλλάξει το σύστημα και παίξει 4-2-3-1 ο Φορτούνης έχει θέση. Αν όμως, ο Φορτούνης καταλάβει μία θέση εκ των τριών χαφ, ποιος θα μείνει απ έξω, όταν ο Καμαρά είναι αδιαπραγμάτευτος, ο Μπουχαλάκης επίσης και αποκτήθηκαν και οι Εμβιλά, Πέπε, Τιάγκο Σίλβα;

Διαβάζουμε ότι ο Μαρτίνς ετοιμάζει δυο ενδεκάδες, μία για το Champions League και η άλλη για την Super League 1. Λογικό. Είναι αδύνατο ο Ολυμπιακός να παίζει με τον Αστέρα ή τον ΠΑΣ και να μην παίζει ο Φορτούνης.

Στην εθνική ομάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Φαν’τ Σιπ παίζει με 4-2-3-1, αλλά πίσω από τον επιθετικό, χρησιμοποιεί τον Μπακασέτα. Γιατί έτσι του αρέσει. Έχει και μία δικαιολογία ότι ο Φορτούνης δεν παίζει βασικός στον Ολυμπιακό και το είπε κιόλας.

Όταν, όμως, απέναντι στην εθνική είναι μία ομάδα κλάσεις κατώτερη από την εθνική μας, και η οποία είναι κλεισμένη στην άμυνά της, ο Φορτούνης είναι υπεραπαραίτητος. Είναι ο μόνος, μαζί με τον Λημνιό που κινούνται κουβαλώντας την μπάλα και μπορούν να διεμβολίσουν την κλειστή άμυνα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα