Φορτούνης: Ο μόνος που μπορεί να εκπλήξει τον αντίπαλο, στο τυποποιημένο ποδόσφαιρο του Μαρτίνς

Όχι πως δεν γνωρίζαμε τι πάστα παίκτη είναι ο Φορτούνης, δεν συστήθηκε στο ματς με τον ΟΦΗ, όπου μπήκε αλλαγή και μέσα σε ένα τέταρτο έδωσε ποιότητα στην επίθεση, έκανε και την ασίστ στο Μασούρα.

Απλά, ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο του Ολυμπιακού, γιατί δεν παίζει ο Φορτούνης στη βασική ενδεκάδα. Να αναπτύξει το σκεπτικό του.

Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως ο Φορτούνης δεν θέλει να παίζει στην πλάγια γραμμή. Στο ματς με τον ΟΦΗ, ωστόσο, εκεί χρησιμοποιήθηκε, παίρνοντας τη θέση του Βαλμπουενά. Μήπως άλλαξε διάθεση; Δεν το ξέρουμε. Να το μάθουμε από τον ίδιο τον Μαρτίνς. Υπεύθυνα.

Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που ο Πορτογάλος προπονητής είναι σούπερ πετυχημένος στον Ολυμπιακό, δεν νοιώθει την ανάγκη ν’ απολογηθεί για τίποτα. Η πραγματικότητα, ωστόσο, παραμένει. Ο Φορτούνης, μακράν ο πιο ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής, δεν είναι βασικός.

Το γνωρίζει κι ο τελευταίος προπονητής, από τον Γκουαρντιόλα που μνημόνευσε την απουσία του Φορτούνη, μέχρι τον κάθε «εμπειρικό», ότι ο Φορτούνης είναι ο μόνος που μπορεί να εκπλήξει τον αντίπαλο κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς παίζει ένα τυποποιημένο ποδόσφαιρο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες του κόσμου. Προσήλωση στο πλάνο. Πρώτοι οι Γερμανοί το εφάρμοσαν, αλλά πήραν κι ένα καράβι Βραζιλιάνους και Αργεντινούς, ακριβώς για να μπορούν να εκπλήξουν τον αντίπαλο με τις επινοήσεις τους.

Όταν το πλάνο «κολλήσει», μόνο παίκτες σαν τον Φορτούνη μπορούν ν’ αλλάξουν τη ρότα του.

Γι αυτό κι ο Μαρτίνς οφείλει μια εξήγηση. Μπορεί να πει ότι αν Βαλμπουενά και Φορτούνης παίξουν στα άκρα στη βασική ενδεκάδα, μειώνεται η αμυντική ισχύ. Να το πει όμως. Για να μην κατασκευάζονται σενάρια στο μυαλό του καθενός.

Είναι αλήθεια πως το ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή γενικότερα, όταν κάπου κερδίζεις, κάπου αλλού, χάνεις. Να μας αναλύσεις ο Πέδρο Μαρτίνς, τι χάνει και τι κερδίζει ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη βασικό ή αναπληρωματικό. Με αλήθειες και τιμιότητα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα