
Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Λαύριο – Ήχησε το 112 για απομάκρυνση κατοίκων
Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη
Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (25/8) στην περιοχή Καλοπήγαδο στο Λαύριο Αττικής, με τις φλόγες να καίνε χαμηλή βλάστηση.
Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112. Αρχικά οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Λίγο αργότερα, εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς όσους βρίσκονται στις περιοχές Αγία Μαρίνα και Τσονίμα, ζητώντας τους να απομακρυνθούν και να κινηθούν προς τη Λεωφόρο Λαυρίου.
Στο σημείο έχει αναπτυχθεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Πιο αναλυτικά, επιχειρούν 70 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων τρεις ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, με 23 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.
Στην επιχείρηση συνδράμει και ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο οποίος έχει κινητοποιήσει υδροφόρες για την υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Σημειώνεται, ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για την πυρκαγιά λίγο πριν τις 16:00.