Φωτιά στην Αν. Μάνη: Στη δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας το βασικότερο μέτωπο

Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα

Συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη όπως και σε πολλές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

«Στην δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας υπάρχει το βασικότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ανατολική Μάνη», ανέφερε ο Θ. Βερούτης και πρόσθεσε πως στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχουν επιχειρήσει και δύο αεροπλάνα.

Παράλληλα ανέφερε ότι σημειώθηκε μία αναζωπύρωση στην περιοχή του Κρυονερίου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την περιορίσουν.

«Ο δήμος Ανατολικής Μάνης έχει ξεκινήσει μία διαδικασία για την πρώτη καταγραφή ζημιών από την φωτιά και όπως προκύπτει από αυτή τη διαδικασία, υπάρχουν καμένα σπίτια και ίσως να είναι περισσότερα από αυτά που είχαν εκτιμηθεί τις προηγούμενες ημέρες», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.  Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα