ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ: «Θα έχουμε πολλή δουλειά την επομένη των εκλογών»

Ο υποψήφιος της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας μίλησε στην «Α» για την κάθοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή και για τη σελίδα που πρέπει να αλλάξει η χώρα

Ήταν μόλις 22 ετών ο Φώτης Καρύδας όταν, δημοσιογράφος ων, κάλυψε τον πόλεμο στη Βοσνία. Έστω και αν στο ενδιάμεσο «έγραψε» μία αξιοσημείωτη διαδρομή στο επιχειρείν, βρίσκοντας όμως πάντα τρόπους να επιστρέφει στην επίσημη… ερωμένη της δημόσιας γραφής και λόγου, ο 47χρονος Αιτωλοακαρνάνας με τις μανιάτικες ρίζες ετοιμάζεται για την επόμενη… πολεμική αποστολή του, αυτήν τη φορά στο πεδίο της πολιτικής.

 

Συνέντευξη στον Νίκο Τσαγκατάκη

 

Η μάχη της 7ης Ιουλίου θα βρει τον Φ. Καρύδα στα «χαρακώματα» του Βορείου Τομέα της Β΄ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και η «Α» μίλησε μαζί του ζητώντας του –μεταξύ άλλων– να εξηγήσει τους λόγους που τον έκαναν να αποφασίσει να εκτεθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Κύριε Καρύδα, γιατί επιλέξατε να διεκδικήσετε την ψήφο των πολιτών στον βόρειο τομέα της Β΄ Αθήνας;

«Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Αττικής, στην περιοχή Καναπίτσα, και τα τελευταία χρόνια ζω στην Κηφισιά στα σύνορα με τη Νέα Ερυθραία. Ξέρω πάρα πολύ καλά το βόρειο κομμάτι της Αθήνας τόσο στις προνομιούχες όσο και στις λιγότερο προνομιούχες γειτονιές, στις οποίες μεγάλωσα. Πιστεύω πως έχω να προσφέρω πολλά σε αυτές τις περιοχές της Αττικής».

 

Ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες μίας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

«Με τη νίκη στις εθνικές εκλογές, από την επόμενη κιόλας ημέρα η Ν.Δ. θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε πολλαπλά μέτωπα. Από την Πολιτική Προστασία και την Ασφάλεια, έως την Υγεία, την Παιδεία και οπωσδήποτε την Οικονομία. Η εκκίνηση μεγάλων αλλά και μικρότερων έργων αποτελεί επίσης προτεραιότητα, καθώς θα μπορέσουν να προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους. Πρόκειται για τομείς στους οποίους η απερχόμενη κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς».

 

Γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση;

«Πρώτα απ’ όλα, είπε ψέματα στην κοινωνία. Ο κ. Τσίπρας πρόδωσε τον μέντορά του, την Αριστερά, τους πολίτες που συμμετείχαν στο δημοψήφισμα και στη συνέχεια χρέωσαν τη χώρα με ένα αχρείαστο μνημόνιο. Ακόμα και τώρα, ενώ κλείνει ο κύκλος του, συνεχίζει την ίδια τακτική του ψέματος και του λαϊκισμού. Οι εκλογείς έχουν επιτέλους στα χέρια τους τη δυνατότητα να αλλάξουν σελίδα, αλλάζοντας με την ψήφο τους το κλίμα στην οικονομία και κατ’ επέκταση στη χώρα».

 

Αν κάποιος ψηφοφόρος σάς ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

«Να με ψηφίσει γιατί είμαι αυτοδημιούργητος, γιατί δουλεύω από τα 17 μου χρόνια και δεν έχω φοβηθεί κανένα επάγγελμα και κανέναν τόπο εργασίας είτε είναι στο Σύνταγμα –τον τόπο όπου εργάζομαι– είτε είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου! Να με ψηφίσει γιατί η απόφασή μου να εκτεθώ στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι αποτέλεσμα της επιλογής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ανοίξει το κόμμα της Ν.Δ. σε νέους ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά. Να με ψηφίσει γιατί είμαι πρόθυμος να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και σε μία καλύτερη ζωή πέρα και πάνω από πρόσκαιρα ψηφοθηρικά επιδόματα. Να με ψηφίσει γιατί είμαι εδώ για να υπηρετήσω και να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, γιατί επιμένω να πιστεύω στην Ελλάδα και στους Έλληνες, γιατί επιμένω να πιστεύω στην προκοπή και την αριστεία».

«ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΝΩ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ, Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ»

Δεν σας τρομάζουν οι θέσεις ευθύνης;

«Καθόλου. Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται για να αναλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις. Ωστόσο, είναι και κάτι το οποίο καλλιεργείται. Οι θέσεις ευθύνης έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα στην πολιτική. Στην πολιτική η ευθύνη είναι ζητούμενο, γιατί ο λαός με την ψήφο του εμπιστεύεται τους πολιτικούς να βελτιώσουν τη ζωή του».

 

Ποια ήταν η πρώτη σας δουλειά;

«Η πρώτη μου δουλειά ήταν σερβιτόρος σε ηλικία 16 χρονών στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου έκανα τις διακοπές μου. Προτίμησα να δουλέψω προκειμένου να εξασφαλίσω παραπάνω χρήματα για τον χειμώνα. Με αυτή την εμπειρία δούλεψα μετά από έναν χρόνο σε εστιατόριο στην Κηφισιά και για ένα μικρό διάστημα σε μια ταβέρνα στην Κρήτη».

 

Με τη δημοσιογραφία πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε;

«Η δημοσιογραφία για εμένα κατάφερε να καλύψει ένα κομμάτι το οποίο έψαχνα. Ήθελα δηλαδή να κάνω ένα επάγγελμα, στο οποίο το διάβασμα και η έρευνα να είναι μέρος της δουλειάς μου. Πιστεύω ότι μέσα από αυτά ο άνθρωπος ανοίγει τους ορίζοντές του. Κάτι το οποίο έκαναν και οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι ανέπτυξαν αυτόν τον πολιτισμό μέσα από αυτά τα χαρακτηριστικά».

Η σημαντικότερη στιγμή της δημοσιογραφικής σας καριέρας σας ποια ήταν;

«Θεωρώ ότι ο πόλεμος της Βοσνίας ήταν κάτι το οποίο αποτέλεσε σταθμό όχι μόνο στην καριέρα μου αλλά και στη ζωή μου. Ήταν το 1995 όταν βρέθηκα στην οροσειρά του Όσρεν και την πόλη της Μπανιαλούκα, πριν ακόμη πάω στρατό. Γνώρισα το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και τις δύσκολες στιγμές που περνούσαν οι Σέρβοι μέσα σε συνθήκες που δεν μπορεί να τις αντιληφθεί κάποιος που δεν έχει βιώσει πόλεμο».

 

Επίσης έχετε μια επιχείρηση που σχετίζεται με το διαδίκτυο και τον τουρισμό, θέλετε να μας μιλήσετε για αυτό;

«Το 2002 ίδρυσα μία απ’ τις πρώτες start up εταιρείες για τον ελληνικό τουρισμό, το touristorama.com. Ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα χτυπώντας πόρτες μικρών τουριστικών επιχειρήσεων. Το touristorama ήταν από τους πρώτους ταξιδιωτικούς οδηγούς στο internet που πρόβαλλαν την Ελλάδα στο εξωτερικό».

 

Τι είναι για σας οικογένεια;

«Είναι το βασικότερο κύτταρο της κοινωνίας και πιστεύω ότι μέσα από αυτή ο άνθρωπος μπορεί να πάρει τις σημαντικότερες βάσεις για όλη του τη ζωή. Η κοινωνικοποίηση που επιτελείται μέσα από την οικογένεια είναι συστατικό για την επιτυχία. Και την ευτυχία. Είμαι περήφανος για την οικογένεια που έχω δημιουργήσει με τη σύζυγό μου, Ματίνα, και τις δύο κόρες μας».

 

Διαβάστε επίσης