Φουλ για το Μουντιάλ του 2030 Ισπανία και Πορτογαλία

Η κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας και Πορτογαλίας παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, με τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι Λουίς Ρουμπιάλες και Φερνάντο Γκόμεζ, πρόεδροι της ισπανικής και της πορτογαλικής ομοσπονδίας αντίστοιχα, να αποδίδουν καρπούς, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε πίσω και πρόκειται να επικεντρωθεί στη διοργάνωση του Euro 2028 μαζί με την Ιρλανδία.

Τόσο οι αρχηγοί κρατών όσο και οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έδειξαν την μέγιστη υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα, βλέποντας την προοπτική αυτή ως μια μεγάλη ευκαιρία και για τις δύο χώρες, τόσο από οικονομική όσο και από αθλητική και κοινωνική άποψη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα Marca.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε ζητήσει από τις 55 ομοσπονδίες μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη όλων των ομοσπονδιών της «Γηραιάς Ηπείρου».

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα που να έχει επιβεβαιώσει την παρουσία της για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030. Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη έχουν κάνει απλά γνωστή την πρόθεσή τους.

Η διαδικασία επιλογής έχει αλλάξει και πλέον γίνεται από όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της FIFA και όχι όπως γινόταν πριν, αποκλειστικά από το Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα