Φουλ του Τσιρώνη με ολίγον Δημαρά στους Οικολόγους -Πράσινους

Το Πανελλήνιο Συμβούλιο νιώθει τόσο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι έτοιμο να υιοθετήσει τα σήματα της Κουμουνδούρου

Σε οικογενειακή υπόθεση εξελίσσεται το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, που πλέον θυμίζει απλά μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη οι αποχωρούντες από το κόμμα είναι περισσότεροι απ’ αυτούς που έμειναν. Αλλά αυτό ουδόλως ενδιαφέρει τους δύο που έγιναν γνωστοί στο πανελλήνιο. Τον βουλευτή Γιώργο Δημαρά και τον πρώην υπουργό Γιάννη Τσιρώνη. Οπότε το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων είναι έτοιμο μέχρι και να αλλάξει το σήμα και να υιοθετήσει του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι στο Πανελλαδικό συμβούλιο υπάρχουν πλέον άνθρωποι απόλυτα ελεγχόμενοι στο ντουέτο. Η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα, είναι η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων. Η εκπρόσωπος ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα περιμένει να παραιτηθεί ο Φλαμπουράρης, όπως της είχαν υποσχεθεί, για να εκλεγεί βουλευτής. Έλα που οι κυρ-Αλέκος ούτε το συζητά.

Στο Π.Σ. υπάρχουν ακόμη υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Πασχάλης (στενός συνεργάτης του Γ. Τσιρώνη). Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τηλέμαχος Σπασίδης, αδελφός του λογιστή και μέχρι πρόσφατα ταμία του κόμματος Βασίλη Σπασίδη (λέγεται ότι υποχρεώθηκε σε παραίτηση). Στο Π.Σ. υπάρχει και η Εύα Πάσχου εκπρόσωπος του κόμματος κατά την περίοδο της κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Όπως υπάρχει και μία άλλη στενή συνεργάτιδα του Γ. Τσιρώνη στα υπουργεία που θήτευσε, την Δήμητρα Λυμπεροπούλου, η οποία το 2015 ήταν κι αυτή υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Λυμπεροπούλου έχει εκλεγεί και περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου ως επικεφαλής της Οικολογικής Πελοποννήσου. Βέβαια η Λυμπεροπούλου δεν είναι η μοναδική συνεργάτης του Τσιρώνη στο Π.Σ. Εκεί υπάρχουν και άλλοι συνεργάτες του πρώην υπουργού, όπως οι κ.κ. Σκαμάγκος, Στρατάκος και Αμαξίδης, αλλά και η κ. Ευαγγελίτση. Επίσης εκεί έχει εκλεγεί και ο υιός Τσιρώνης.

Έχουν εκλεγεί ακόμη η Χριστίνα Ευθυμιάτου συντονίστρια του κόμματος κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τσίπρα. Επίσης ο διορισμένος επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) Δημήτρης Πολιτόπουλος. Και ο Γιάννης Μάλλιος, που έμεινε όταν όλοι έφυγαν από την οργάνωση της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους ΑΝΕΛ.

Όλοι οι προηγούμενοι είναι υπέρ της κοινής πορείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα υπέρ της αυτόνομης πορείας έχουν ταχθεί ο Γιάννης Λευτεράτος και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα