«Φρένο» στα σενάρια ανοίγματος

Φρένο στα σενάρια έβαλε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του  στον ΣΚΑΪ ξέκοψε κάθε κουβέντα για άνοιγμα του λιανεμπορίου τέλη Μαρτίου.

Αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε, επίσης, πως εφόσον χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινικών και υπηρεσιών, ωστόσο διευκρίνισε πως είναι μια διαδικασία που κοστίζει.

Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα το Πάσχα. Είναι στο χέρι μας, ας παίξουμε μπάλα, ας μην την πετάμε στην εξέδρα».

Από την πλευρά του μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης, έκανε αναφορά στα σενάρια περί ανοίγματος του λιανεμπορίου, σημειώνοντας πως τέτοιες σκέψεις είναι εκτός πραγματικότητας εφόσον επικρατούν οι παρούσες; συνθήκες στο μέτωπο της πανδημίας.

Σχετικά με τα μέτρα τα οποία επίσης προκαλούν αντιδράσεις ανέφερε ότι δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, ωστόσο τόνισε ότι είναι καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω ελεγχόμενος, παρά κλεισμένος μέσα που δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα