«Φρένο» στην ΦΕΕ από το υπουργείο Αθλητισμού

Χαιρετίστηκαν από μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας οι ενέργειες του υπουργού Γιώργου Βασιλειάδη.

Τέσσερις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλίππου Ένωσης (ΦΕΕ) –πρόεδρός της ο Γιάννης Μυτιληναίος– απέρριψε με απόφασή του το υπουργείο Αθλητισμού, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της νομιμότητας, της ισότητας και της αμεροληψίας στον ιππόδρομο.

Συγκεκριμένα, η απόφαση που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού (με ημερομηνία 6/9/2018), παίρνει θέση ενάντια στη ρύθμιση που επιχείρησε να εισάγει το ΔΣ της ΦΕΕ στις Γενικές Διατάξεις για τους λεγόμενους «στάβλους αυξημένης επιτήρησης». Το Υπουργείο σημειώνει ότι για αυτό το θέμα δεν έχει γίνει διαβούλευση με τις ιπποδρομιακές τάξεις, ενώ δημιουργούνται διακρίσεις, καθώς δεν αφορά όλους τους ίππους. Ταυτόχρονα, δεν έχει γίνει καν σχετική εισήγηση προς το υπουργείο, για μια διάταξη – «έμπνευση» του ΔΣ της ΦΕΕ, καθώς δεν υπάρχει καμία οδηγία από την παγκόσμια ένωση ιπποδρομιακών αρχών (IFHA).

Επιπλέον, ουσιαστικά καταγγέλλονται παρατυπίες και αυθαιρεσίες, σε αποφάσεις για κρίσιμα θέματα, όπως οι ρυθμίσεις για τα παλιά ανείσπρακτα πρόστιμα και οι έλεγχοι ντόπινγκ. Και εδώ, το Υπουργείο αναδεικνύει ότι υπάρχει έλλειψη διαλόγου από πλευράς του ΔΣ της ΦΕΕ, αλλά και ότι δεν ακολουθήθηκαν οι δέουσες εισηγητικές και εγκριτικές διαδικασίες για ζητήματα που αφορούν αρμοδιότητες των συναρμόδιων υπουργείων.

Τέλος, το υπουργείο στρέφεται εναντίον της διοργάνωσης επιδοτούμενων σεμιναρίων για αναβάτες και προπονητές από τη ΦΕΕ, τονίζοντας ότι αυτό είναι κατά παράβαση του Κώδικα Ιπποδρομιών και παραβιάζει βασικές φορολογικές και ασφαλιστικές διατάξεις. Ουσιαστικά, λοιπόν, εγείρει ευθέως σοβαρότατο ζήτημα τήρησης της νομιμότητας και υπέρβασης αρμοδιοτήτων από την πλευρά της Ένωσης.

Μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας που κατήγγειλαν αυθαιρεσίες της ΦΕΕ, χαιρέτησαν με ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση τις ενέργειες του υπουργείου Αθλητισμού, καθώς ο υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει τάξη στον πολύπαθο χώρο.

Οι ιπποδρομιακές τάξεις, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν από καιρό καταγγείλει αυταρχικές συμπεριφορές και κλίμα τρομοκρατίας εκ μέρους της διοίκησης Μυτιληναίου στη ΦΕΕ, υποδέχθηκαν την απόφαση με ικανοποίηση.

Επιπλέον, είναι πλέον φανερό ότι ο υπουργός Αθλητισμού είναι αποφασισμένος να μπλοκάρει όσους απειλούν το μέλλον του αθλήματος και των 3.000 οικογενειών που ζουν από αυτό.

H απόφαση του Υπουργείου Αθλητισμού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα