«Φρένο» στις επικοινωνίες του Κασιδιάρη από τις φυλακές Δομοκού

Με ποιους θα μπορεί να επικοινωνεί

Το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού βάζει μπλόκο στα κηρύγματα μίσους και στο ακροδεξιό παραλήρημα του Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με το OPEN, oι επικοινωνίες του αξιολογούνται ως μέσο για υποκίνηση σε ανυπακοή και εκδήλωση έκνομων ενεργειών.

Συγκεκριμένα,  η Γενική Γραμματέας, Σοφία Νικολάου, απέστειλε εισήγηση στο Συμβούλιο των Φυλακών στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, όπου βρίσκεται ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος και άλλοι χρυσαυγίτες, με την οποία ζητά να ληφθεί απόφαση σχετικά με το περιεχόμενων των τηλεφωνικών συνομιλιών του Ηλία Κασιδιάρη.

Το Συμβούλιο των Φυλακών, αφού συνεδρίασε αποφάσισε τον έλεγχο του κρατούμενου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype) δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους με σκοπό την ομαλή διαβίωση στο κατάστημα και την ταχύτερη προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.

Σε περίπτωση  που παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία (συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων) και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Να σημειωθεί  ότι ο Κασιδιάρης, εδώ και μήνες τηλεφωνεί σε οικείους του, οι οποίοι καταγράφουν τη συνομιλία – πολιτική ομιλία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια την αναρτούν σε κανάλι στο Youtube.

Παράλληλα, ο Κασιδιάρης, έχει τηλεφωνήσει και κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης οπαδών του και τους μιλά μέσω του καρτοτηλεφώνου της φυλακής, λες και βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, με εισήγηση – βόμβα κατά των παράνομων πρακτικών του Ηλία Κασιδιάρη, η Σοφία Νικολάου ζητούσε από το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού, και σύμφωνα με διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα, «να καθορίσει πολύ συγκεκριμένους όρους επικοινωνίας του συγκεκριμένου κρατούμενου, ώστε αυτή να συνάδει με τους σκοπούς, τη βούληση, αλλά και το γράμμα του νομοθέτη και του ίδιου του νόμου».

Στην εισήγηση τονίζεται ότι «ο ανωτέρω αναφερόμενος κρατούμενος είναι προφανές ότι δεν επικοινωνεί με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον με τρόπο που υπακούει στις νομοθετικές επιταγές».

Και συνεχίζει η εισήγηση: «Οι ενδεχόμενα αξιόποινες αυτές πράξεις, οι οποίες αφορούν τόσο στο ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι της διέγερσης σε ανυπακοή, όσο και σε έτερα ποινικά αδικήματα, φέρεται να τελούνται μέσα από το Κατάστημα Κράτησής σας, μέσω της χρήσης του κοινόχρηστου τηλεφώνου».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πολιτεία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παρεμβαίνει, να βάζει όρους και να ελέγχει τις επικοινωνίες κρατουμένων όταν το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων».

Έπειτα από όλα αυτά το Συμβούλιο αποφάσισε να βάλει «φραγή» στα τηλέφωνα του Κασιδιάρη που ουσιαστικά ήταν ένα ακροδεξιό κρεσέντο κατά της ελληνικής Δημοκρατία

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα