Φρέντι Μπελέρης: “Αν δικαιωθώ θα είμαι ο δήμαρχος που επέλεξε ο λαός της Χειμάρρας”

«Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου,» είπε ο Μπελέρης στο Reuters σε τηλεφωνική συνέντευξη από τη φυλακή

Διαδικτυακά και με ειδική άδεια από τις αλβανικές αρχές συμμετείχε την Τρίτη στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ευρωκοινοβουλίου ο Φρέντι Μπελέρης, η έφεση του οποίου εκδικάζεται σήμερα.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη σε αλβανική εκπομπή μέσα από τη φυλακή, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας δήλωσε ότι, εάν σήμερα κριθεί αθώος, θα επιλέξει να είναι ο δήμαρχος τον οποίο ψήφισε ο λαός. Αν επιλέξεις τη θέση του δημάρχου δεν θα μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής της ΝΔ. Έτσι στη θέση του στο ευρωκοινοβούλιο θα πάρει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

«Είμαι ένας από τους 21 Έλληνες βουλευτές και θα έχω τις ίδιες πολιτικές με αυτούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι κι εγώ Αλβανός και θα προσπαθήσω να συνεισφέρω. Για μένα Αλβανία δεν είναι ο Εντι Ράμα» δήλωσε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα με την Erla Mëhillin», είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τον συνεχάρη για τον διορισμό του ως ευρωβουλευτή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και του είπε ότι «τώρα θα είναι μαζί για να δείξουν τα προβλήματα σχετικά με το θέμα της Χειμάρρας».

Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστηριο για να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του για κατηγορίες αγοράς ψήφων στις τοπικές δημοτικές εκλογές ένα χρόνο πριν, τις οποίες με δηλώσεις του την Τετάρτη χαρακτήρισε ψευδείς και πολιτικά υποκινούμενες.

«Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου,» είπε ο Μπελέρης στο Reuters σε τηλεφωνική συνέντευξη από τη φυλακή. «Δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον μου. Δεν υπάρχει περίπτωση η απόφαση να μην ήταν διαφορετική σε οποιοδήποτε άλλο κράτος.».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα