«Φροντίζουμε για τα παιδιά της Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη»

Στη Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας προκειμένου να  εξετάσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα ομογενειακά σχολεία.  «Η ελληνική Πολιτεία φροντίζει για τη στελέχωση των ομογενειακών σχολείων στην Κωνσταντινούπολη με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των νέων παιδιών της Ομογένειας» είναι το μήνυμα που πέρασε,  σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας.

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας βρίσκεται στην Πόλη για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα ομογενειακά σχολεία -τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, το Ζάππειο και το Ζωγράφειο- αλλά και τα μικρότερα σχολεία, όπως της Βλάγκας και της Πριγκήπου.

«Έκανα μια σειρά επισκέψεων στα ομογενειακά σχολεία, ήρθα σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους η ελληνική Πολιτεία φροντίζει να στελεχώσουν αυτά τα σχολεία για την εκπαίδευση των νέων παιδιών της Ομογένειας» σημειώνει ο κ. Γκιουλέκας και προσθέτει:

«Βεβαίως, στο πρόγραμμα της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη εντάσσεται προσκυνηματικά η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι, και η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, χθες το μεσημέρι.

Συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μου εξέθεσε την κατάσταση και εγώ αναφέρθηκα σε θέματα Παιδείας, τον ενημέρωσα για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς και τα διάφορα θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση της Παιδείας των ομογενών μας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης