Φρουτάκια στα γραφεία του Απόλλωνα Λεμεσού

Μετά από επιχείρηση της κυπριακής αστυνομίας στο Σωματείο του Απόλλωνα Λεμεσού, βρέθηκε μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και θαμώνων, που φέρεται να επιδίδονταν στον ηλεκτρονικό τζόγο.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, είπε πως «μέσα στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου, λήφθηκε πληροφορία ότι συγκεκριμένο κτίριο χρησιμοποιείτο για ηλεκτρονικό τζόγο και έτσι οργανώθηκε επιχείρηση από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, τα οποία αφού εξασφάλισαν δικαστικό ένταλμα έρευνας, έθεσαν το συγκεκριμένο μέρος υπό παρακολούθηση.

Γύρω στις 10 το βράδυ, έγινε προσπάθεια των μελών της Αστυνομίας να εισέλθουν από τις δυο εισόδους, οι οποίες ωστόσο ήταν κλειδωμένες και χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη βία, παραβιάστηκαν οι δυο πόρτες, εισήλθαν στο συγκεκριμένο κτίριο και βρήκαν 66 ηλεκτρονικούς υπολογιστές να είναι αναμμένοι, χωρίς να δείχνει οτιδήποτε η οθόνη σε αυτούς και χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε πρόσωπο μέσα στο κτίριο«.

Από την έρευνα, εντοπίστηκε κρυμμένο ένα τσαντάκι μέσης, στο οποίο υπήρχε το χρηματικό ποσό των 4,950 ευρώ, ένας δίσκος καταγραφής δεδομένων, καθώς και ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο, όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης «μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτό να ανοιχθεί, ωστόσο γίνονται όλες οι προσπάθειες και αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να γίνει η προσπάθεια για να ερευνηθεί και το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο».

Κατά την έξοδο της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν κρυμμένα στην εξωτερική πλευρά του υποστατικού 29 πρόσωπα, 11 άνδρες και 18 γυναίκες, τα οποία οδηγήθηκαν για ανάκριση στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Σωτηριάδη, κάποια εξ αυτών των προσώπων, παραδέχθηκαν προς βρίσκονταν στο Σωματείο και επιδίδονταν σε ηλεκτρονικό τζόγο, ενώ εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 46χρονου διαχειριστή του κτιρίου.

«Μετά από αυτή τη μαρτυρία, εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες και οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, εναντίον του οποίου εκδόθηκε διάταγμα 6ήμερης προσωποκράτησης για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων«, συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που εντοπίστηκε σε γειτονικό κτίριο και το οποίο φέρεται να λειτουργούσε για λογαριασμό του Σωματείου, ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε πως «αναμένεται και αυτό, τις επόμενες ώρες, να παραληφθεί και όλα τα τεκμήρια να προωθηθούν στο Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων του Αρχηγείου Αστυνομίας, τα οποία θα τεθούν κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών«.

Η απάντηση της κυπριακής ομάδας

Ο Απόλλων Λεμεσού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Αναλυτικά:

 

«Σε σχέση με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία βεβαίως καταδικάζουμε χωρίς ενδοιασμό, το Σωματείο του Απόλλωνα θα επιθυμούσε να ξεκαθαρίσει και να ενημερώσει τα μέλη και όλους τους φίλους του τα ακόλουθα:

Ένα θέμα, το οποίο πιθανό να μην είναι σε γνώση της πλατιάς μάζας των μελών μας, είναι ότι το Σωματείο μας, για χρόνια τώρα, έχει έρθει σε συμφωνία με συγκεκριμένα πρόσωπα για την διαχείριση του χώρου που ευρίσκεται πάνω από το οίκημα μας, ως Internet cafe, με την καταβολή ενός συμφωνημένου ποσού.

Επίσης, συμφωνήθηκε να διοργανώνεται και η τόμπολα που συνηθίζετο να παίζουν τα μέλη μας για πάρα πολλά χρόνια, ούτως ώστε με τον τρόπο αυτό να εισπράττεται από το Σωματείο ένα εισόδημα, το οποίο θα χρησιμοποιείτο και χρησιμοποιείται για την εξόφληση παλαιών χρεών και άλλων σοβαρών αναγκών.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κάθε καλόπιστο μέλος μας ή μή, τα όσα καταγράφονται και αναλύονται σε ρεπορτάζ με πηχυαίους τίτλους και με πολλές υπερβολές, δεν έχουν, ούτε θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ένδοξο Σωματείο μας.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εις βάρος του Σωματείου μας μια αστυνομική είδηση για αλλότριους σκοπούς.

Παρά τα πιο πάνω αναφερόμενα και επειδή το ένδοξο όνομα του Σωματείου μας δεν επιθυμούμε να το συσχετίζουν κάποιοι με έκνομες δραστηριότητες, στη επόμενη συνέδρια του Διοικητικού Συμβουλίου, αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα θα είναι το συγκεκριμένο, όπου θα συζητηθούν εκτενώς όλοι οι παράμετροι για να εξευρεθούν τρόποι για να μην παρουσιαστούν ξανά ίδια ή παρομοίου είδους περιστατικά, για τα οποία ουδείς δεν μπορεί να είναι περήφανος και πολύ περισσότερο να αμαυρώνουν την ένδοξη ιστορία του Απόλλωνα Λεμεσού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα