bpbg
bpbg

Φθινοπωρινό τσουνάμι για Τουλουπάκη & ΣΙΑ

Με κατάθεση των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου ενώπιον του αντεισαγγελέα ΑΠ κ. Ζαχαρή, αρχίζει η έρευνα για τα «πεπραγμένα» των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis

Ως γνωστόν, οι μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν ανασυρθεί από το αρχείο που είχαν καταχωνιαστεί επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη ο αντεισαγγελέας ΑΠ κ. Ζαχαρής έχει καλέσει τους μηνυτές την επόμενη εβδομάδα να υποστηρίξουν ενώπιόν του τα αναφερόμενα στις μηνύσεις τους.

Μηνυόμενοι είναι οι εισαγγελείς Διαφθοράς (Τουλουπάκη, Ντζούρας, Μανώλης), οι προστατευόμενοι μάρτυρες Μάξιμος Σαράφης,  Κατερίνα Κελέση, και Γιάννης Αναστασίου, ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και κάθε άλλος υπεύθυνος (μήνυση Αντώνη Σαμαρά).

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει μηνύσει τον μάρτυρα Σαράφη και κάθε υπεύθυνο, ενώ ο Δημ. Αβραμόπουλος έχει μηνύσει τους προστατευόμενους μάρτυρες και κάθε υπεύθυνο.

Έρχονται «φουρτούνες» για την κα Τουλουπάκη

Όπως γίνεται αντιληπτό, η έρευνα τόσο από τη Δικαιοσύνη όσο και από τη Βουλή σε μεταγενέστερο χρόνο, έχει να κάνει με τα πεπραγμένα των τριών προαναφερομένων εισαγγελέων Διαφθοράς.

Το ζητούμενο πλέον της εξονυχιστικής έρευνας θα είναι η νομιμότητα ή μη όλων των ενεργειών των εισαγγελέων Διαφθοράς και βεβαίως οι ηθικοί αυτουργοί που συνέδραμαν στις ενέργειες αυτές.

Η «Α» έχει ασχοληθεί με όλο το δημοσιογραφικό και νομικό της δυναμικό με την υπόθεση Novartis από την πρώτη ημέρα που το φερόμενο ως σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας. Τα στελέχη της μελέτησαν προσεκτικά τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, και από τις 5 Φεβρουαρίου 2018 δόθηκαν στη δημοσιότητα σχημάτισαν τη δημοσιογραφική γνώμη ότι όλη η υπόθεση δεν είναι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους», που απεφάνθη ως δικαστής –χωρίς να έχει γίνει δίκη– ο τότε υπουργός Δημ. Παπαγγελόπουλος, αλλά «η μεγαλύτερη παρωδία και ο μεγαλύτερος ευτελισμός πολιτικών προσώπων και οργάνων της Δικαιοσύνης».

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ως νομικός, έκανε λόγο για διάπραξη αδικήματος με τον χαρακτηρισμό «εσχάτη προδοσία» από αξιωματούχους του ελληνικού κράτους.

Εμείς αρκεστήκαμε στο να επισημάνουμε τις προκλητικά παράνομες και παράτυπες ενέργειες των εισαγγελέων Διαφθοράς, οι οποίες «βγάζουν μάτια» αφού ακόμη και πρωτοετής φοιτητής της Νομικής θα έβλεπε τις εξόφθαλμες παρεκκλίσεις από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ενδεχομένως, η κα Τουλουπάκη, που τον Φεβρουάριο του 2017 προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών, και που μετά από 30-40 ημέρες χωρίς θητεία στην Εισαγγελία Εφετών επιλέχθηκε ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, να μη διέθετε την απαιτούμενη πείρα για τη θέση αυτή. Προφανώς, η υπηρεσιακή σχέση της με τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, όταν εκείνος ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η κα Τουλουπάκη αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, έπαιξε τον ρόλο  της… Είναι αυτό που λέει η παροιμία «στου κασίδη το κεφάλι…».

Πολύ απλά, ενδέχεται ο κ. Παπαγγελόπουλος να την «έριξε στα βαθιά», χωρίς προηγουμένως να τη ρωτήσει αν ξέρει κολύμπι.

Ας επικεντρωθούμε όμως στις επίμαχες ενέργειες και πρακτικές της κας Τουλουπάκη κατά τη διάρκεια της διετούς και πλέον έρευνάς της στην υπόθεση Novartis, επισημαίνοντας τα αξιοπερίεργα που βεβαίως τώρα θα ερευνήσουν ανώτεροί της εισαγγελικοί λειτουργοί.

Ξεκινάμε λοιπόν 

1] Τον Φεβρουάριο 2017 οι βουλευτές Λοβέρδος, Κεγκέρογλου και Χριστοφιλοπούλου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά εις βάρος του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για μη εφαρμογή της νομοθεσίας σχετικά με την ανατίμηση των φαρμάκων το πρώτο 15ήμερο του 2015, παράλειψη που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 150 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κα Τουλουπάκη όφειλε να στείλει τη σχηματισθείσα δικογραφία ΑΜΕΛΛΗΤΙ στη Βουλή από τον Απρίλιο του 2017. Όμως, η εισαγγελέας με καθυστέρηση 11 μηνών έστειλε τη δικογραφία στις 5 Φεβρουαρίου 2018…

2] Ομοίως, καταθέσεις εις βάρος των 10 πολιτικών προσώπων που ενέπλεξε η Εισαγγελία Διαφθοράς υπήρχαν από τους προστατευόμενους μάρτυρες από τον Οκτώβριο του 2017. Πάλι η κα Τουλουπάκη παρέκαμψε το ΑΜΕΛΛΗΤΙ, που ορίζει η σχετική νομοθεσία, και απέστειλε τους φακέλους στις 5 Φεβρουαρίου 2018.

3] Τον Νοέμβριου του 2017, για τον προστατευόμενο μάρτυρα Γιάννη Αναστασίου –με κατά κόσμο πραγματικό όνομα Νίκος Μανιαδάκης– προέκυπταν κωλύματα δικονομικής μορφής που δεν του επέτρεπαν να ενδυθεί τον μανδύα προστασίας. Κατά παράβαση όμως της νομοθεσίας, η κα Τουλουπάκη εισηγήθηκε και πέτυχε την ένταξή του στους προστατευόμενους μάρτυρες.

4] Τον Ιανουάριο 2019, ο παραπάνω προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης καταγγέλλει δημόσια αλλά και μέσω δικογράφου ότι «εκβιάστηκε» από τους εισαγγελείς Διαφθοράς να καταθέσει ψευδώς ότι ο ίδιος δωροδόκησε τους πολιτικούς Αντ. Σαμαρά, Αδ. Γεωργιάδη, και Γ. Στουρνάρα. Όταν αρνήθηκε να υποκύψει στις «πιέσεις» των εισαγγελέων, του αφαιρέθηκε η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, και από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενος. Για την πρωτοφανή αυτή εις βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς κατηγορία, η πρώην  προϊσταμένη εισαγγελέας ΑΠ, κα Ξένη Δημητρίου, δεν προέβη έστω και σε κάποια διοικητικής –αν όχι ποινικής– μορφής ενέργεια, για να εξετάσει αν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα από τον μάρτυρα.

5] Ο επόπτης της ανάκρισης για την υπόθεση Novartis αντεισαγγελέας ΑΠ, Γιάννης Αγγελής, με υπόμνημά του στον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη, προέβη σε σοκαριστικές καταγγελίες εις βάρος των εισαγγελέων Διαφθοράς, καταγγελίες τις οποίες η κα Ξ. Δημητρίου καταχώνιασε στο κάτω συρτάρι, ισχυριζόμενη στις 21 Ιουνίου 2019 ότι δεν γνώριζε τα καταγγελλόμενα τα οποία της είχε αποστείλει ο αντεισαγγελέας ΑΠ, Γρηγόρης Πεπόνης, από τις 22 Φεβρουαρίου 2019(!!!).

Κυριότερη καταγγελία του Γιάννη Αγγελή στο από 22/2/2019 υπόμνημά του ήταν οι μη σύννομες καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, που απέστειλε στη Βουλή η κα Τουλουπάκη, αφού η συμμετοχή της στη λήψη των καταθέσεων αυτών τις καθιστούσε απολύτως άκυρες.

Δηλαδή, με απλά ελληνικά, η κα Τουλουπάκη διαπόμπευσε δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, εκ των οποίων δύο διετέλεσαν πρωθυπουργοί, με άκυρες νομικά καταθέσεις εις βάρος τους, καταθέσεις οι οποίες στη συνέχεια της έρευνας δεν στοιχειοθέτησαν οποιοδήποτε αδίκημα, με αποτέλεσμα οι φάκελοι επτά εκ των πολιτικών προσώπων να έχουν αρχειοθετηθεί και δύο να τελούν ακόμη υπό έρευνα(!!!), όταν επί δέκα μήνες δεν υπάρχει έγγραφο εισερχόμενο ή εξερχόμενο που να τους εμπλέκει. Βεβαίως, ομιλούμε για τους κ.κ. Άδ. Γεωργιάδη και Δημ. Αβραμόπουλο, τους φακέλους των οποίων η κα Τουλουπάκη δεν αρχειοθετεί εξακολουθώντας να παίζει πολιτικά παιχνίδια.

6] Ως γνωστόν, υπό την εποπτεία του κ. Ντζούρα, οι θυρίδες της συζύγου του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργίας, και του αδελφού του, Αλέξανδρου, «έσπασαν» κατόπιν εντολής του εισαγγελέα να μην αναμένει για 24 ώρες την άφιξή τους –η κα Σαμαρά συνόδευε τον σύζυγό της στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο δε Αλέξανδρος Σαμαράς νοσηλευόταν σε παρακείμενη κλινική της Παιανίας– και παρά τις διαβεβαιώσεις της τράπεζας ότι δεν έχει υπάρξει επίσκεψη των παραπάνω προσώπων μετά το 2011, δηλαδή πριν γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς

Πολιτικοδικαστικές ραδιουργίες της «πρώτη φορά Αριστεράς»

Υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις όπου η κατάχρηση εξουσίας των εισαγγελέων Διαφθοράς έχει υπερβεί τα όρια κάποιων απλών δικαστικών αυθαιρεσιών σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Η έρευνα που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα έχει πέραν των παραπάνω αναφερομένων να αναδείξει σε όλο της το μεγαλείο τις πολιτικοδικαστικές ραδιουργίες της «πρώτη φορά Αριστεράς»…

 

 

Διαβάστε επίσης