Φτηνός και α-λά καρτ συνδικαλισμός της ΕΣΗΕΑ για τα μάτια της κας Παπαδάκου 

Δίχτυ προστασίας του συνδικαλιστικού οργάνου στην κα Γιάννα επειδή κλήθηκε ως ύποπτη στην προανακριτική. Όταν ο Μιωνής την καταδίκασε, η ένωση έμεινε βουβή

Το κατώφλι της προανακριτικής επιτροπής και στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση της Novartis πέρασαν σήμερα Πέμπτη (4/6) η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, ο εκδότης της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Γιάννης Φιλιππάκης και ο αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας και εκδότης του μηνιαίου περιοδικού «Άμυνα και Διπλωματία», Αλέξανδρος Τάρκας.

Τα καλούμενα υπό την ιδιότητα του υπόπτου άτομα έλαβαν γνώση των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονται και αναμένεται να παράσχουν τη δική τους εκδοχή ων πραγμάτων.

Πριν όμως οι ίδιοι οι ύποπτοι ή οι συνήγοροί τους αναλάβουν υπερασπιστική δράση, πρόλαβε το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων να απλώσει δίχτυ προστασίας τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη Γιάννα Παπαδάκου.

Με μία ολιγόλογη ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών εκφράζει την έκπληξή της για την κλήση της δημοσιογράφου ως ύποπτης στην Προανακριτική, λέγοντας μάλιστα ότι «δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία».

Αυτό που μάλλον δεν έχει καταλάβει η ΕΣΗΕΑ είναι ότι δεν εγκαλεί κάποιος το ρεπορτάζ και την ερευνητική δημοσιογραφία, αλλά τον δημοσιογράφο που δεν κάνει σωστά και ως όφειλε το ερευνητικό ρεπορτάζ του, αλλά τουναντίον ήταν συνεργός στο σύστημα Ρασπούτιν-Τουλουπάκη, μεταδίδοντας ψευδείς ειδήσεις, τα ψεύδη των οποίων αποκαλύφθηκαν πλήρως προ τριών ημερών από τα έγγραφα του FBI και όχι μόνο. Θυμίζουμε ότι με μεγάλους τίτλους στην τηλεόραση, εφημερίδες και sites  η κα Παπαδάκου έκανε λόγο για «καυτά έγγραφα του FBI που εμπλέκουν πολιτικούς», φυσικά κατόπιν «παραγγελίας» της κας Τουλουπάκη, χωρίς  να ερευνήσει το αληθές ή μη της πληροφορίας της.

Και το ότι η Γιάννα Παπαδάκου δεν είναι και η επιτομή της ορθής ερευνητικής δημοσιογραφίας δεν το λένε οι αντίπαλοί της. Το υπογράφει η Θέμιδα που με μια απόφαση βρετανικού δικαστηρίου που κρίθηκε εκτελεστή με απόφαση του Αρείου Πάγου στέρησε από τη δημοσιογράφο ένα σπίτι επειδή σε ένα προ ετών δημοσίευμά της ενέπλεξε ψευδώς τον Σάμπι Μιωνή στην υπόθεση με τις διάφορες λίστες καταθέσεων Ελλήνων στο εξωτερικό.

Όταν βέβαια εκτελέστηκε η παραπάνω δικαστική απόφαση, η ΕΣΗΕΑ δεν βρήκε λίγες λέξεις για να εκφράσει τη θλίψη της που ένα μέλος της αμαύρωνε την έννοια της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Εκτός αν το ρεπορτάζ και η δημοσιογραφική έρευνα γίνεται κατ’ εντολή και α-λά καρτ, όπως και ο συνδικαλισμός.

 

Διαβάστε επίσης