Φυλλορροούν οι τρεις από την «κίνηση των 5 δημάρχων»

Η κίνηση των πέντε δημάρχων που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και προοπτικές κινδυνεύει να διαλυθεί μετά τις εκλογές. Κι αυτό διότι εκτός των Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη, οι υπόλοιποι πρέπει να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να επανεκλεγούν. Ο λόγος για τον Γιάννη Δημαρά (Πάτρα), Πάνο Σκοτινιώτη (Βόλος), Φίλιππα Φίλιο (Γιάννινα).

Ο δήμαρχος Πάτρας, Γιάννης Δημαράς, φαίνεται ότι έχει υποστεί μεγάλη φθορά από τη θητεία του και  σε δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί καταγράφει μονοψήφια ποσοστά και βρίσκεται στην τρίτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα με τις πιθανότητες να μπει στο β΄ γύρο να μοιάζουν ελάχιστες.  Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό ότι ο Δημαράς παρότι εν ενεργεία δήμαρχος βρίσκεται στην τρίτη θέση και στην καταλλήλοτητα  για το δημαρχιακό θώκο.

Ίδιες επιδόσεις έχει και ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος, έχοντας να αντιμετωπίσει και τον «αντισυστημικό» άρτι αποφυλακισθέντα πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο, εμφανίζεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Public Issue στην τρίτη θέση με μόλις 9%. Το γεγονός αυτό τον ανάγκασε να ανακοινώσει συνεργασία με τον Απόστολο Παπατόλια. Μετά από αυτή την εξέλιξη  είναι πιθανόν το νέο σχήμα με επικεφαλής το δήμαρχο Βόλου και νο2 τον Α. Παπατόλια,  να καταφέρει να περάσει το ποσοστό του Μαργαρίτη Πατσιαντά (ΣΥΡΙΖΑ) και να μπει στο β΄ γύρο μαζί με τον Μπέο.

Χειρότερα είναι τα πράγματα για τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος σε πρόσφατη μυστική ψηφοφορία στο εσωτερικό της παράταξης του έχασε με 123 ψήφους έναντι 92 από τον Θωμά Μπέγκα τη θέση του επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» και  άρα και την ευκαιρία να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών. Μάλιστα, ενώ ο κ. Φίλιος στην αρχή αποδέχθηκε με δήλωσή του τον αποτέλεσμα στη συνέχεια μαζί με συνεργάτες του στο δήμο ξεκίνησε το «αντάρτικο» στο νέο επικεφαλής της παράταξης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει ξανά υποψήφιος δήμαρχος με τη δική του ομάδα!

 

 

Διαβάστε επίσης