Γ. ΑΓΓΕΛΗΣ: «Στο φως τα έγγραφα του FBI – Δεν είναι απόρρητα»

Σοβαρές καταγγελίες του πρώην επόπτη της ανάκρισης για Ξένη Δημητρίου, Ελένη Τουλουπάκη και Παναγιώτη Μπρακουμάτσο

Η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έκρυβε πολλές εκπλήξεις.

Η εν λόγω πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου υπέπεσε σε πλήθος αντιφατικών απαντήσεων, σχετικά με τη στάση που κράτησε στην υπόθεση Novartis, όταν αρνήθηκε να προβεί και να δρομολογήσει ενέργειες ως εκ της ιδιότητάς της.

Κατ’ αρχάς, «έκλεισε τα μάτια» σε πλήθος δικονομικών παραβάσεων, αλλά και ποινικώς ελεγκτέων, στην περίπτωση των ενεργειών της κας Τουλουπάκη εις βάρος του πρώην προστατευομένου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη, που ήταν εκείνος που αν και εκβιαζόμενος αρνήθηκε να συμπράξει, ώστε καταθέτοντας ψευδή και ανακριβή στοιχεία που του υπεδείχθησαν από την κα Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες εις βάρος των δέκα πολιτικών προσώπων.

Με τη στάση της αυτή, η κα Δημητρίου ουσιαστικά λειτούργησε ως συνεργός, σε ένα τελεσθέν τελικώς αδίκημα, αυτό της εκβίασης του μάρτυρα, σύμφωνα με δηλώσεις και γραπτά υπομνήματα του μάρτυρα Μανιαδάκη που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αλλά για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε με πλήρες ρεπορτάζ και αποδείξεις που «βγάζουν μάτια».

Δεν είναι απόρρητα τα έγγραφα αλληλογραφίας με το FBI

Κατά τη διάρκεια όμως της καταιγίδας των ερωτήσεων από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, η κα Δημητρίου, είτε γιατί «θόλωσε», είτε για να βγάλει την ουρά της απ’ έξω, ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε ότι: «Επειδή δεν τηρήθηκε η διαδικασία της ανταλλαγής πληροφοριών, μέσω δικαστικής συνδρομής, όλες οι συναντήσεις των εισαγγελέων Διαφθοράς στο εξωτερικό, και όλη η αλληλογραφία με το FBI, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ».

Με τη δήλωση αυτή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής από την προϊσταμένη της κας Τουλουπάκη, σε συνδυασμό με την ανεξήγητη άρνηση της εισαγγελέως Διαφθοράς να αποστείλει στη Βουλή και στην ανάκριση του Αρείου Πάγου τα έγγραφα του FBI –άρνηση η οποία συνοδεύεται από περισσό θράσος, αφού μέχρι σήμερα στηριζόμενη σε πλάτες του σημερινού γκουβέρνου παραμένει ακλόνητη στη θέση της– οι υπόνοιες για «κατάχρηση εξουσίας» εκ μέρους της έχουν πλέον «βαρύνει» πολύ…

Σήμερα, η «Α» αποκαλύπτει ότι ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας ΑΠ, Γιάννης Αγγελής, με έγγραφό του προς τον διάδοχό του επόπτη αντεισαγγελέα Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, μέσω του εισαγγελέα ΑΠ, Βασίλη Πλειώτα, και με συνημμένο φάκελο με όλη την αλληλογραφία μεταξύ FBI και κας Τουλουπάκη, ζητάει από τους προαναφερθέντες να διαβιβάσουν τον προαναφερόμενο φάκελο στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και στους διενεργούντες την ανάκριση εισαγγελείς κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Έκλειναν τα μάτια οι προϊστάμενοι της κας Τουλουπάκη

Το ερώτημα που προκύπτει –ερώτημα που αποτελεί πλέον ράπισμα στα πρόσωπα όλων των εμπλεκομένων ιεραρχικά δικαστικών λειτουργών από τον  Υπουργό Δικαιοσύνης (πρώην και νυν) μέχρι τον οποιοδήποτε εισαγγελέα κατώτερου βαθμού– είναι αν έπρεπε να περάσουν δύο περίπου χρόνια και η επισήμανση του εισαγγελέως Γιάννη Αγγελή για να «ενημερωθούν» ότι η αλληλογραφία του FBI με την Εισαγγελία Διαφθοράς δεν είναι απόρρητη, αφού δεν έχει ενδυθεί με τον μανδύα της δικαστικής συνδρομής.

Φυσικά το ερώτημα έχει ρητορικό χαρακτήρα, αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι ανώτεροι και ανώτατοι εισαγγελείς ήξεραν πολύ καλά τις διατάξεις που χαρακτηρίζουν ως απόρρητο ένα έγγραφο, αλλά έκλειναν τα μάτια στις προκλητικά αρνητικές απαντήσεις της κας Τουλουπάκη, η οποία αρνείτο και αρνείται μέχρι σήμερα να διαβιβάσει την αλληλογραφία αυτή στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι, μέσα από την αλληλογραφία αυτή, τα πρωτοσέλιδα του «Documento», της «Αυγής» και τα «καυτά» ρεπορτάζ του «Kontra Channel» για αργυρώνυτους πολιτικούς για τους οποίους το FBI είχε –δήθεν– ακράδαντα στοιχεία χρηματισμού, θα κατέληγαν στον κάλαθο των αχρήστων και βεβαίως θα αποτελούσαν μια πολύ δυνατή απόδειξη για το σύμπλεγμα εισαγγελέων και εκδοτών, όπου οι μεν πρώτοι διέρρεαν μια είδηση, οι δεύτεροι την έκαναν πρωτοσέλιδο, και μετά από τη δημοσιοποίηση της είδησης πάλι οι πρώτοι –δηλαδή οι εισαγγελείς– έδιναν εντολή για τη διενέργεια έρευνας επί του θέματος(!!!).

Και ναι μεν οι κ.κ. εισαγγελείς Δασούλας και Μπρακουμάτσος, που σε 20-25 ημέρες συνταξιοδοτούνται, δεν θα είναι δυνατόν να ελεγχθούν πειθαρχικά, το ίδιο και η κα Δημητρίου όπως και ο κ. Πεπόνης που έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί, αλλά μετά τις παραπάνω αποκαλύψεις οι αρμόδιοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου και άλλων υψηλοτάτων δικαστικών βαθμίδων δεν αντιλαμβάνονται ότι με την αδράνειά τους να παρέμβουν, το κύρος της Δικαιοσύνης καθημερινά καταρρακώνεται;

Είναι προφανές ότι η ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» έχει στις μέρες μας υποτιμηθεί…

Η μπάλα στο γήπεδο της Προανακριτικής

Το ερώτημα πλέον είναι: Τι ακριβώς θα πράξει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής;

Ως έχουσα την αρμοδιότητα, η Επιτροπή μπορεί να καλέσει τον κ. Γ. Αγγελή να καταθέσει ενώπιόν της τον φάκελο με τα έγγραφα του FBI και όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή του, στοιχεία τα οποία επί έναν περίπου χρόνο οι διενεργούντες την ανάκριση για τα ενδεχόμενα πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα της κας Τουλουπάκη, δεν φαίνεται να είχαν την πρόθεση να καλέσουν την εν λόγω εισαγγελέα για «καφεδάκι» ενώπιόν τους…

Θα προχωρήσει λοιπόν η Επιτροπή σε έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών, ή θα συνεχίσει να απευθύνει έγγραφα ερωτήματα στους προϊσταμένους της κας Τουλουπάκη, οι οποίοι μέχρι σήμερα καλύπτουν πλήρως –για γνωστούς και αγνώστους λόγους– την εν λόγω εισαγγελέα;

Διαβάστε την πλήρη επιστολή του Γιάννη Αγγελή ΕΔΩ  

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα