Γ. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ: Ο υπερκομματικός που θέλουν όλες οι παρατάξεις

Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη υποστηρίζεται από όλες τις παρατάξεις

Μπορεί ο «Μεγάλος Συνασπισμός», η συμπόρευση δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, να μην ευδοκιμεί σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά στον δήμο Νίκαιας-Ρέντη ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Ιωακειμίδης, έχει καταφέρει το… ακατόρθωτο: να συναινέσουν στο πρόσωπό του και το κυβερνών κόμμα αλλά και ο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο ίδιος πριν από μερικές ημέρες, φιλοξενούμενος του ρ/σ «Αθήνα 9,84» και του ενημερωτικού-αυτοδιοικητικού πόρταλ aftodioikisi.gr, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η υποψηφιότητά του δεν περιορίζεται μόνο στη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά έχει καταφέρει να κερδίσει και τους ανθρώπους του Κινήματος Αλλαγής, του Ποταμιού, ακόμη και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Όσοι, πάντως, γνωρίζουν την πολιτική διαδρομή του Γιώργου Ιωακειμίδη δεν εκπλήσσονται από την παραπάνω ομοθυμία των πολιτικών κομμάτων να στηρίξουν τον άνθρωπο που από το 1994 έως σήμερα εκλέγεται δήμαρχος Ρέντη.

Κλασικός αυτοδιοικητικός ο καταγόμενος από τον Πόντο και μεγαλωμένος στις γειτονιές του Πειραιά, Γ. Ιωακειμίδης, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1982, σε ηλικία 28 ετών, ενώ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για την αυτοδιοίκηση, αυτές του 1986 και του 1990, διεκδίκησε την ψήφο των δημοτών έχοντας τη στήριξη του ΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Για πρώτη φορά δήμαρχος ο Γ. Ιωακειμίδης εξελέγη το 1994 και έκτοτε η επανεκλογή του έγινε… θεσμός: το 1998 επανεξελέγη από τον α΄  γύρο συγκεντρώνοντας ποσοστό 54%, το 2002 κέρδισε τη δημαρχία πάλι από τον α΄  γύρο με ποσοστό 64% και το 2006 στέφθηκε ξανά νικητής με 62,5% από την πρώτη Κυριακή.

Το 2010 με την ενοποίηση –λόγω του σχεδίου «Καλλικράτης»– των δήμων Νίκαιας και Ρέντη, ο Γ. Ιωακειμίδης εξελέγη δήμαρχος του ενιαίου δήμου, με ποσοστό 40% στον πρώτο γύρο και 60% στο δεύτερο. Στις πρόσφατες εκλογές του 2014 επανεκλέγεται για έκτη φορά δήμαρχος, με ποσοστό 62,3% στον πρώτο γύρο.

Ανάπλαση του παλαιού κοιμητηρίου Νεάπολης Νίκαιας

Λίγο πριν από τις κάλπες που θα κρίνουν αν θα είναι για έβδομη φορά δήμαρχος ο Γ. Ιωακειμίδης, ο δήμος Νίκαιας-Ρέντη προωθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής την ευρεία ανάπλαση του παλαιού κοιμητηρίου στη Νεάπολη Νίκαιας, μετατρέποντας τη σχετική έκταση σε ανοιχτό δημόσιο χώρο πρασίνου και άθλησης που θα αποδοθεί στους πολίτες. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ και τένις βάσει των προδιαγραφών της Γ.Γ. Αθλητισμού και με έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, ενίσχυση πρασίνου, δημιουργία συστήματος αποχέτευσης ομβρίων, εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό, περίφραξη των γηπέδων κ.ά.

Επιπλέον, στο παρακείμενο αλσύλλιο πρόκειται να δημιουργηθούν: χώρος επίσκεψης οικόσιτων ζώων με ξεχωριστή είσοδο, ράμπα πρόσβασης, χώρος με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, δύο ξύλινες πέργκολες, παγκάκια ενώ θα γίνουν εργασίες ηλεκτροφωτισμού και εργασίες συντήρησης στον περιβάλλοντα χώρο.

Διαβάστε επίσης