Γ. Καρατζαφέρης: «Δεν υφίσταται θέμα υποψηφιότητάς μου με τη Νέα Δημοκρατία»

"Θα στηρίξω τον Πρωθυπουργό, μιλώντας στους «καθαρόαιμους» δεξιούς που έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία"

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε τέθηκε θέμα υποψηφιότητάς του με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, ούτε από τον ίδιο, αλλά ούτε και από το κυβερνών κόμμα.

«Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας: «Αυτό που έχει δημοσιευθεί στον φιλικό προς τον Τσίπρα Τύπο είναι για να ακυρώσει την καθαρότητα, την αγνότητα και την ευθύτητα της συμμετοχής μου στον αγώνα».

Στη συνέχεια, απαντώντας εκ νέου σε σχετική ερώτηση για το αν θα περιληφθεί στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε κατηγορηματικά πως «ούτε έχω δεχθεί πρόταση, ούτε έχω ζητήσει».

Πάντως, τα περί υποψηφιότητας του κ. Καρατζαφέρη με τη ΝΔ είχε διαψεύσει χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει μια σωρεία ανθρώπων που τον θέλουν πιο… κοντό. Είτε αυτοί είναι εξωτερικοί παράγοντες, είτε εσωτερικοί, είτε μιντιάρχες». Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι ελεγχόμενος και έχει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση πολύ δύσκολη -βλέπε Αιγαίο, βλέπε Ουκρανία, βλέπε Ευρώπη- και έρχομαι εγώ και λέω “κύριοι, θα βοηθήσω τον πρωθυπουργό για να μην είναι ευάλωτος στις ορέξεις των άλλων”».

Όταν ρωτήθηκε για το πώς σκοπεύει να βοηθήσει τον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι θα μιλήσει στους «καθαρόαιμους» δεξιούς που όμως έχουν αποστασιοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία και δεν σκοπεύουν να πάνε να ψηφίσουν.

Ακολούθως, ο κ. Καρατζαφέρης υπερασπίστηκε τα όσα είπε πρόσφατα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ως τον σπουδαιότερο Έλληνα πρωθυπουργό του αιώνα που διανύουμε, ενώ έπλεξε για ακόμα μία φορά το εγκώμιό του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι ο πιο άρτιος, πληρέστερος και του Σημίτη και του Καραμανλή, και του Παπανδρέου και του Σαμαρά και του Τσίπρα».

Επιπροσθέτως, στο δίλημμα μεταξύ «Μητσοτάκης ή Τσίπρας;» ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε εμφατικά υπέρ του πρώτου, σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να πειραματιστούμε. Έχουμε κάποια κεκτημένα τόσο στον διεθνή χώρο όσο και στην οικονομία. Δεν είναι η στιγμή να παίξουμε όταν είναι τόσο πνιγηρός ο περίγυρός μας. Γι’ αυτό λέω λοιπόν “ψηφίστε Μητσοτάκη”».

Τέλος, επανέλαβε πως δεν έχει καμία πρόθεση να ξανακατέβει υποψήφιος, καθώς, όπως είπε, «έκανε τον κύκλο του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα