Γ. ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ: Τα πολλά «έργα» σε λίγες «ημέρες» του κυρίου Γενικού

Μπαράζ δημοσιευμάτων για το πουλέν του Γιώργου Γεραπετρίτη μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Α» για τους επιγόνους του Μαξίμου

Ένα από τα βασικά θέματα με τα οποία κυκλοφόρησε η «ΑΠΟΨΗ» το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν αυτό που αφορούσε τα… ενδότερα του πρωθυπουργικού μεγάρου στην Ηρώδου Αττικού, μετά από την «προσγείωση» σε αυτό του νυν γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη.

Με τον τίτλο «Μαξίμου, η μάχη των επιγόνων», οι ρεπόρτερ της «Α» σημείωναν ότι σύμφωνα με πληροφορίες όταν προέκυψε το ζήτημα των υποκλοπών του τηλεφώνου του προέδρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, και η εν συνεχεία παραίτηση και απομάκρυνση του Γρηγόρη Δημητριάδη από το Μαξίμου, το γενικότερο δυσαναπλήρωτο –όπως αποδεικνύεται πολύ γρήγορα– κενό ανέλαβε την ευθύνη να καλύψει ο επιτελάρχης Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Επικρατείας να είναι αυτός που έσπρωξε (σ.σ. άλλοι λένε ότι τοποθέτησε κιόλας) την «υποψηφιότητα» του μέχρι πρότινος υπαλλήλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιώργου Μυλωνάκη, ως νέου γενικού γραμματέα της Βουλής.

Ας μην ξεχνάνε ότι μιλάμε για μία πολύ κομβική θέση στο «γαλάζιο» κυβερνητικό οικοσύστημα δεδομένου ότι ο γ.γ. είναι ο άνθρωπος που μεταξύ πολλών άλλων έρχεται σε άμεση επαφή με τους βουλευτές του κόμματος, αφουγκράζεται τον παλμό της κοινοβουλευτικής ομάδας και αποτελεί τον δίαυλο ενίοτε και τον… μασέρ  μέσω του οποίου επικοινωνούνται στους βουλευτές τα μηνύματα του Μαξίμου.

Το πρόβλημα είναι ότι όπως είχε υπογραμμίσει στο ρεπορτάζ της η «Α», ο κ. Μυλωνάκης φέρεται να ρίχνει αναίτια στην πυρά τον τέως γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου και μάλιστα με τρόπο άκομψο, χρησιμοποιώντας συχνά-πυκνά  φράσεις του τύπου «ο Δημητριάδης δημιούργησε πρόβλημα στην κυβέρνηση» ή ότι «Ο Γρηγόρης μάς έκανε μεγάλη ζημία»  και άλλα παρεμφερή.

Τον πήραν και άλλοι χαμπάρι

Στο επταήμερο που μεσολάβησε από τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της «Α» μέχρι σήμερα, με τον καινούργιο γενικό γραμματέα ασχολήθηκαν και άλλα ΜΜΕ.

Είτε για λόγους καθαρά αντιπολιτευτικούς προς την κυβέρνηση είτε γιατί βλέπουν ότι η τελευταία βερσιόν του επιτελικού κράτους δεν «περπατάει», πολλά είναι τα δημοσιεύματα κυρίως στον ηλεκτρονικό Τύπο που «βλέπουν» πίσω από όλα τον Γιώργο Γεραπετρίτη, σχολιάζοντας αναλόγως.

Πρώτο παράδειγμα, μία ανάρτηση στο site newsbreake.gr η οποία τιτλοφορείται «Μεταβατική κυβέρνηση… Γεραπετρίτη!¨».

Εκεί  ο συντάκτης λέει πολύ χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός Επικρατείας ζει «τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής του ζει το τελευταίο χρονικό διάστημα» καθώς «κρατά πλέον τα ηνία του Μεγάρου Μαξίμου έχοντας καταφέρει να ξεφορτωθεί τον έτερο πυλώνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.». Σύμφωνα πάντα με το newsbreake «όλα τα στελέχη που έχουν λόγο στις κυβερνητικές αποφάσεις, είναι πλέον της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού Επικρατείας», αναφέροντας ως ενδεικτικό «το παράδειγμα της αναβάθμισης του πρώην υπάλληλο της επιτροπής ανταγωνισμού Γιώργου Μυλωνάκη, ο οποίος αναλαμβάνει την υλοποίηση των εντολών Γεραπετρίτη εντός κοινοβουλίου, με κωμικοτραγικά πολλές φορές αποτελέσματα».

Εξάλλου, ακόμη δύο δημοσιεύματα, ένα της ενημερωτικής ιστοσελίδας Radar.gr και ένα στο Pointmedia.gr, ασχολούνται με τον Γ. Μυλωνάκη, αποδίδοντάς του ούτε λίγο ούτε πολύ τον ρόλο του καταδότη και του διαβολέα των μη αρεστών στον ίδιο βουλευτών της Ν.Δ. στο Μαξίμου.

Στην ανάρτηση του Radar.gr (26/10) ο αντικαταστάτης του Γρηγόρη Δημητριάδη φωτογραφίζεται ως «συκοφάντης στο Μέγαρο Μαξίμου!» και ως «Το “Βαθύ Λαρύγγι” του “πρωινού καφέ”». Χωρίς αναφορά σε ονόματα, ο συντάκτης του δημοσιεύματος κάνει λόγο για «μία περίπτωση» που «κατοικοεδρεύει εσχάτως στο Μέγαρο Μαξίμου έχοντας “τρυπώσει” επωφελούμενος την αναστάτωση και αναδιοργάνωση ρόλων και αρμοδιοτήτων και αναλάβει εργολαβικά και κατ’ επάγγελμα τη διαβολή και συκοφάντηση υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στον πρωθυπουργό.»

Μια ημέρα αργότερα, στις 27 Οκτωβρίου, στο δημοσίευμα του Pointmedia.gr γίνεται επίκληση σχετικού ρεπορτάζ της καθημερινής πολιτικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Political με κοινό παρονομαστή ότι ο Γιώργος Μυλωνάκης «έχει εγκαταλείψει τα καθήκοντά που του έχουν ανατεθεί στο Κοινοβούλιο και έχει αναγορεύσει εαυτόν σε κριτή των πάντων διαρρέοντας δεξιά και… πολύ αριστερά σχόλια και εκτιμήσεις του για βουλευτές υπουργούς και κομματικά στελέχη.».

Ως μία τέτοια περίπτωση… παθούσας και μη αρεστής στον Γ. Μυλωνάκη παρουσιάζεται (από την Political) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής Βόλου της Ν.Δ. βρέθηκε στο στόχαστρο άλλων δημοσιευμάτων που βάλλουν εναντίον της επειδή ο γιος της υφυπουργού έχει αναλάβει και διαχειρίζεται το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Courier στον Βόλο.

Στο Pointmedia.gr καταθέτουν και το δικό τους ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Μυλωνάκης φέρεται να «καρφώνει στελέχη της ΝΔ, ακόμα και καθ’ υπόδειξη στενής οικογενειακής φίλης, σύζυγο γαλάζιου βουλευτή».

Τέλος, στον χορό των διαδοχικών δημοσιευμάτων για τα (πολλά) έργα στις (λίγες) ημέρες της «βασιλείας Μυλωνάκη» στη Νέα Δημοκρατία, μπήκαν:

>>Ο ιστότοπος ΟΝΕ Voice (1voice.gr) με ένα αιχμηρό σχόλιο στο ποιο ερωτάται το Μαξίμου και ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας αν γνωρίζουν «τι κάνει στο παρασκήνιο ο γενικός γραμματέας της Βουλής».

>>Το ειδησεογραφικό σάιτ paraskhnio.gr που σε θέμα του με τίτλο «Ο πολυπράγμων κ. Μυλωνάκης» λέει ότι ο γενικός γραμματέας της Βουλής «έχει ξεφύγει από τα χωροταξικά όρια της πλατείας Συντάγματος», ότι συμμετέχει στον «πρωινό καφέ» του Μαξίμου και πως έχει «αναγορεύσει εαυτόν σε υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα», μη διστάζοντας «να εκφράσει απόψεις για θέματα που αγνοεί παντελώς με αποτέλεσμα να σχολιάζεται δυσμενώς».

Είναι προφανές και εύλογο ο πρόεδρος της κυβέρνησης και του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης να εμπιστεύεται τους επιτελείς του και έχοντας να ασχοληθεί με καυτά θέματα όπως οι υποκλοπές, τα ελληνοτουρκικά, ακόμη-ακόμη και το ξέσπασμα της υπόθεσης Πάτση, ίσως να μην γνωρίζει τι ποιεί η επιτελική δεξιά του.

Με τη διαφορά όμως ότι στην περίπτωση ΓεραπετρίτηΜυλωνάκη έχει να κάνει με ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα που εξελίσσεται σε εσωκομματική κρυφή νάρκη. Κι  αυτή η νάρκη καλό θα ήταν να απασφαλιστεί όσο είναι ακόμη καιρός. Διότι μετά από μία έκρηξή της ουδείς γνωρίζει ποιους θα «πάρουν» τα θραύσματα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα