Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: «Δωρητής» υγειονομικής ασφάλειας στον Αργοσαρωνικό

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής παραδόθηκε στο Λιμενικό κατάλληλα διαμορφωμένο περιπολικό σκάφος προκειμένου να γίνεται άμεσα και με ασφάλεια η διακομιδή ασθενών από τα νησιά του Αργοσαρωνικού σε μονάδες υγείας

Πριν από περίπου 10 ημέρες, ένα ξεχωριστό σκάφος του Λιμενικού έμπαινε στο λιμάνι της Αίγινας. Επιβάτες του μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, οι βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων Νίκος Μανωλάκος και Νόνη Δούνια, αλλά και ο «δωρητής» περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Το «δώρο» δεν ήταν άλλο από το ίδιο το περιπολικό σκάφος που διαφέρει από τα υπόλοιπα του είδους του, καθώς είναι κατάλληλα διαμορφωμένο με σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, προκειμένου να γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με ασφάλεια η διακομιδή ασθενών από τα νησιά του Αργοσαρωνικού σε μονάδες υγείας.

Το 11μετρο σκάφος διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό, η προμήθειά του χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, με πόρους από το ΕΣΠΑ ύψους €500.000 και έχει ναυπηγηθεί στην Ελλάδα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ούτως ώστε εκτός από τις επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος να καλύπτει και τη διακομιδή έκτακτων περιστατικών βαρέως πασχόντων ασθενών του ΕΚΑΒ.

Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους της ανάγκης που έρχεται να καλύψει η προμήθεια του εν λόγω σκάφους την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό έχει πραγματοποιήσει περί τις 8.000 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα, καθώς και με ιδιωτικά σκάφη.

Το υπερσύγχρονο περιπολικό είναι το δεύτερο από τα 5 που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό. Τα υπόλοιπα σκάφη χρηματοδοτούνται μέσω του Εθνικού ΠΔΕ και των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα