Γ. Βαρουφάκης: «Ορισμός της χαμένης ψήφου, η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ»

Δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση λέγοντας πως «ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια»

Αιχμές άφησε τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμα κι αν όλοι μας στο ΜέΡΑ25 ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια».

«Πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018», προσθέτει. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο μόνος τρόπος να χάσει την αυτοδυναμία η ΝΔ, είναι να μπει το ΜέΡΑ25 στην Βουλή και προσθέτει: «τι θα λένε στους υπουργούς του κυρίου Μητσοτάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; ‘Δώστε πίσω το ΕΚΑΣ, τα τραίνα, τα αεροδρόμια, τα πλεονάσματα;’ ‘Μα εσείς τα πήρατε’, θα τους απαντούν εύλογα».

Ο κ. Βαρουφάκης επαναλαμβάνει, ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου και δηλώνει: «Η ψήφος στην Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ενισχύει τη στυγνή ολιγαρχία. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ αντικειμένου. Μόνο η ψήφος στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο μνημόνιο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής από την επόμενη κυβέρνηση για το εξάμηνο που ήταν υπουργός Οικονομικών, επισημαίνει ότι τους καλεί από καλοκαίρι του 2015 να το κάνουν και ότι είναι έτοιμος να μετατρέψει «τους εγχώριους υπηρέτες της τρόικας στους πραγματικούς κατηγορούμενους για την κατάρρευση της χώρας και τον εγκλεισμό των Ελλήνων σε μια μόνιμη, απέραντη χρεοδουλοπαροικία». «Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα τολμήσουν να το κάνουν», σημειώνει.

Βαρουφάκης: Η ψήφος στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενισχύει την στυγνή ολιγαρχία

Συγκεκριμένα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι λειτουργεί ως μια εφεδρεία για να ανακοπεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον εγκαλεί για τη δήλωσή του ότι είναι χαμένη ψήφος η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Πρώτον, ακόμα κι αν όλοι μας στο ΜέΡΑ25 ψηφίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα επειδή ο λαός τιμωρεί κάθε πρωθυπουργό που πέρασε μνημόνια (πόσο μάλιστα κάποιον που πέρασε δύο Μνημόνια, ένα το καλοκαίρι του 2015 κι ένα το καλοκαίρι του 2018). Δεύτερον, ο μόνος τρόπος να χάσει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία είναι να μπει το ΜέΡΑ25 στην Βουλή. Τρίτον, τι θα λένε στους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; «Δώστε πίσω το ΕΚΑΣ, τα τραίνα, τα αεροδρόμια, τα πλεονάσματα;». «Μα εσείς τα πήρατε», θα τους απαντούν εύλογα.

Είναι λοιπόν προφανές, όσο και να στενοχωρεί τον κ. Τσίπρα, ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της χαμένης ψήφου. Η ψήφος στην Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ενισχύει την στυγνή ολιγαρχία. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άνευ αντικειμένου. Μόνο η ψήφος στο ΜέΡΑ25 και στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στο 4ο Μνημόνιο. Και από τα δύο αυτά κόμματα, μόνο το ΜέΡΑ25, το μόνο πανευρωπαϊκό κόμμα, θα αντιστέκεται όχι μόνο λέγοντας ΟΧΙ αλλά και καταθέτοντας εναλλακτικές, τεχνοκρατικά άρτιες, λύσεις στα τοξικά και ταξικά νομοσχέδια της Νέας Δημοκρατίας».

 

Διαβάστε επίσης