ΓΑΔΑ: Προκαταρτική εξέταση για την καταγγελία αστυνομικής βίας κατά δικηγόρων στα Εξάρχεια

Οι δύο δικηγόροι κατήγγειλαν πως υπέστησαν βία κατά τη διάρκεια ελέγχου τους από αστυνομικούς

Διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με τη διερεύνηση της καταγγελίας δύο δικηγόρων για περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 3 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με την καταγγελία των δύο δικηγόρων, υπέστησαν βία κατά τη διάρκεια ελέγχου τους από αστυνομικούς.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΣΑ είχε ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο για περιστατικά αστυνομικής βίας

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός κοινοποίησε με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο, αναφορά δύο δικηγόρων-μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Βερβεσός στην σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επικαλούμενος την αναφορά των δυο συναδέλφων του, τα περιστατικά αυτά «δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Βερβεσός, στην αναφορά των δύο δικηγόρων επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητούσε από τον υπουργό να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα