Γαϊτάνης: «Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους πολίτες σε πορείες εν μέσω πανδημίας»

Σκληρή κριτική από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ – Τι είπε για κορωνοϊό και Ψηφιακό «Πράσινο» Πιστοποιητικό

Σκληρή κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του εν μέσω πανδημίας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τοποθετήθηκε για τη διασπορά του κορωνοϊού, την υγειονομική κατάσταση αλλά και το Ψηφιακό «Πράσινο» Πιστοποιητικό.

Σχετικά με το ζήτημα της διασποράς του ιού στις διαδηλώσεις, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως μόνο το Φεβρουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε τους πολίτες σε πάνω από 150 διαδηλώσεις. Επεσήμανε πως ο επιστήμονας που έκανε τη σχετική μελέτη ανέφερε σε συνέντευξη του πως ειδικά σε περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική, η διάδοση των κρουσμάτων αυξάνεται μέσω των διαδηλώσεων. Και, ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να σταματήσουν να καλούν τους πολίτες σε πορείες εν μέσω πανδημίας.

Αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις μακράς διάρκειας. Εξήγησε πως αναμένεται να αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή των επιστημόνων τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και δεδομένης της υγειονομικής εικόνας θα αναζητηθούν λύσεις για το αν υπάρχουν περιορισμοί που μπορούν να αρθούν. Σημείωσε ακόμη πως επιθυμία της κυβέρνησης θα ήταν να ανοίξουν όλα άμεσα, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Τέλος και σε σχέση με το Ψηφιακό «Πράσινο» Πιστοποιητικό, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτυχία της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού, το οποίο όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο διάστημα, το αποκαλούσε «πιστοποιητικό ανικανότητας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα