Γαλαντόμα οικονομική χείρα βοηθείας της Ουάσινγκτον στην Παλαιστίνη

Τη χορήγηση βοήθειας στους Παλαιστίνιους σχεδιάζει να ξαναβάλουν στις ράγες οι ΗΠΑ με παροχή κονδυλίων που ξεπερνούν τα 230 εκατ. δολάρια

Τη χορήγηση βοήθειας στους Παλαιστίνιους σχεδιάζει να ξαναβάλουν στις ράγες οι ΗΠΑ με παροχή κονδυλίων που ξεπερνούν τα 230 εκατ. δολάρια.

Σε μια ανακοίνωσή της που στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Κογκρέσο, η διοίκηση Μπάιντεν ενημέρωσε στα μέσα της εβδομάδας τα μέλη του νομοθετικού σώματος για την πρόθεσή της, διευκρινίζοντας ότι ποσό 150.000.000 δολαρίων θα κατευθυνθεί στην Παλαιστίνη μέσω της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNWRA), 75.000.000 θα δοθούν για οικονομική στήριξη και 10.000.000 δολάρια για αναπτυξιακά έργα. Επίσης, σύμφωνα με αμερικανική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, η Ουάσινγκτον θα ξαναρχίσει να παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους σε θέματα ασφαλείας.

Με την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να αποκαταστήσει ένα μέρος της αμερικανικής βοήθειας που είχε διακοπεί από τον προκάτοχό του, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα