Γαλατσόπουλος: «Κακόβουλα όσα μεταδίδονται περί διάλυσης του πρωταθλήματος»

Μετ’ επιτάσεως διέψευσε κάθε ψήγμα αλήθειας στα δημοσιεύματα για διάλυση του πρωταθλήματος της Basket League, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Χαρακτήρισε κακόβουλα τα σχετικά ρεπορτάζ και υποστήριξε ότι οι ΚΑΕ «είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν ενωμένες και να προστατεύσουν το επαγγελματικό πρωτάθλημα και τις επενδύσεις τους».

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Η κλήρωση του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη (23/7) μαζί με την ετήσια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ.

Το μήνυμα της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ότι το επαγγελματικό πρωτάθλημα συνεχίζει την διαδρομή και ταυτόχρονα αλλάζει προς όφελος του ελληνικού μπάσκετ και όσων το αγαπούν και το υποστηρίζουν.

Οι ομάδες της Basket League είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν ενωμένες και να προστατεύσουν το επαγγελματικό πρωτάθλημα και τις επενδύσεις τους. Όσα κακόβουλα μεταδίδονται από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περί διάλυσης του Πρωταθλήματος, μείωσης των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κ.ο.κ., καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα είναι ότι:

Υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση για τα δικαιώματα των ομάδων με την ΕΡΤ για την επόμενη σεζόν.

Οι παράγοντες των ΚΑΕ… ματώνουν οικονομικά καθημερινά για να προσφέρουν οι ομάδες της θέαμα υψηλού επιπέδου στους φίλους του μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν αγοραπωλησίες ΑΦΜ, αλλά συμπράξεις εταιρειών και επενδυτών προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και ισχυρές ομάδες.

Όπως τελείωσε το Πρωτάθλημα της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς, έτσι θα αρχίσει και εκείνο της νέας. Στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ που θα προηγηθεί της κλήρωσης του Πρωταθλήματος, θα προχωρήσουμε στις επιβεβλημένες από τις συνθήκες αλλαγές των κανονισμών και θα λάβουμε αποφάσεις που θα θωρακίσουν οργανωτικά και οικονομικά το επαγγελματικό πρωτάθλημα, ώστε να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Η απόφαση για τον μη υποβιβασμό του Λαυρίου λήφθηκε για λόγους ηθικής τάξης και σε συνδυασμό με την επιθυμία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ να αγωνίζονται στην Basket League ομάδες “υγιείς οικονομικά”.

Από την στιγμή που παρενέβη η ανώτατη αρχή του αθλήματος και το Λαύριο απέσυρε το αίτημα του, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση. Σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την κάλυψη της τρίτης θέσης».

 

Καστοριά, Καρδίτσα ή… τρίτη ομάδα στη θέση του Ολυμπιακού;

 

Διαβάστε επίσης