«Γαλάζιος» εθελοντισμός που σώζει ζωές (ΦΩΤΟ)

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ διοργάνωσε η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της Ν.Δ.

Στον εθελοντισμό το έριξαν οι ΟΝΝΕΔίτες μέρες που είναι, και σ είπαν να μάθουν πώς να σώζουν ζωές, κυριολεκτικά!!! Ο λόγος για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιήθηκαν μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, με τον γενικό διευθυντή της Ν.Δ., Γιάννη Μπρατάκο, και τον γραμματέα της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη, να δίνουν το «παρών».

Η πρωτοβουλία (σ.σ. είναι η τρίτη που πραγματοποιείται μέσα στην τρέχουσα χρονιά) «χρεώνεται» στη Γραμματεία Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της Ν.Δ. και οι εθελοντές του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ  εκπαιδεύτηκαν προκειμένου να μάθουν να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, αποκτώντας μάλιστα στο τέλος της εκπαίδευσης πιστοποιητικό εκμάθησης πρώτων βοηθειών.

 

Η προσφορά του ΕΚΑΒ στην εκπαίδευση πολιτών και εθελοντικών οργανώσεων θεωρείται ανεκτίμητη, δεδομένου ότι η έγκυρη βοήθεια πολλές φορές αποδεικνύεται σωτήρια για τη ζωή ενός ανθρώπου που κινδυνεύει αλλά, όπως δήλωσε η γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του κυβερνόντος κόμματος, Πίστη Κρυσταλλίδου, μόνο ένα μικρό ποσοστό των Ελλήνων γνωρίζει πρώτες βοήθειες.

Αυτός ήταν και ο λόγος που σύμφωνα με την κα Κρυσταλλίδου η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούνιο να εκπαιδεύει τους εθελοντές και τα μέλη της στο πλαίσιο της νέας δράσης «Νοιάζομαι, μαθαίνω πρώτες βοήθειες», μίας πρωτοβουλίας η οποία θα ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας.

Από την οδό Πειραιώς θυμίζουν ότι η «γαλάζια» διακυβέρνηση είναι αυτή που εισήγαγε τις Πρώτες Βοήθειες ως μάθημα στα σχολεία, μειώνοντας παράλληλα στο 6% τον ΦΠΑ στους απινιδωτές κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτημα ετών. Στο ίδιο, δε, πλαίσιο της κυβερνητικής μέριμνας, ο διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ανακοίνωσε την εγκατάσταση απινιδωτή στο κτήριο των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα