Γαλλία: Ποινικές διώξεις σε οπαδούς του αγοραίου έρωτα

Να διώκονται οι πελάτες της πορνείας προβλέπει το άρθρο 16 νομοσχεδίου που κατέθεσε προς συζήτηση στη γαλλική Βουλή το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Το πρόστιμο για τους πελάτες του αγοραίου έρωτα θα είναι 2.000 ευρώ και θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής. Ο υπότροπος θα παρακολουθεί κι ένα σεμινάριο «ευαισθητοποίησης» ανάλογο με εκείνο για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η μετατόπιση της ποινικής ευθύνης από τις ιερόδουλες στους πελάτες τους αποτελεί μεγάλη κοινωνική και ηθική αλλαγή. Γι’ αυτό έχει ξεσπάσει έντονη δημόσια συζήτηση.

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα αντρών που υπέγραφαν ως «343 γουρούνια» καταδίκασαν, μέσω ανοιχτής επιστολής, τους βουλευτές που εισβάλλουν στη σφαίρα του ιδιωτικού και «ψηφίζουν νόμους για την επιθυμία και την απόλαυση. Πιστεύουμε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να πωλούν ελεύθερα τα κάλλη τους, ακόμη και να το απολαμβάνουν. Αγαπούμε την ελευθερία, τη λογοτεχνία και την οικειότητα. Όταν το κράτος αρχίζει να αναλαμβάνει την ευθύνη των γεννητικών μας οργάνων, και τα τρία βρίσκονται σε κίνδυνο… Σε αντίθεση προς τους “σεξουαλικά ορθούς”, σκοπεύουμε να ζήσουμε σαν ενήλικες».

Το περιοδικό «Causeur», που δημοσίευσε την επιστολή των «343 γουρουνιών», αναρωτήθηκε αν η απάλειψη της πορνείας, που είναι ο δηλωμένος στόχος της κυβέρνησης, είναι πραγματικά εφικτός. Η παραπομπή, πάντως, στο μανιφέστο του 1971 από τις «343 γουρούνες», που γνωστοποίησαν ότι είχαν κάνει άμβλωση, προκάλεσε αντιδράσεις επειδή παραλληλίζει την ποινικοποίηση των πελατών της πορνείας με τον αγώνα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων.

Αντίθετοι με το νομοσχέδιο δηλώνουν και όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα συναφή με την πορνεία. Υποστηρίζουν ότι η ποινικοποίηση των πελατών θα κάνει τις ιερόδουλες πιο ευάλωτες στην εκμετάλλευση από διάφορα εγκληματικά δίκτυα.

 

Διαβάστε επίσης