Γαλλικό Mirage 2000 χάθηκε από τα ραντάρ στα σύνορα με την Ελβετία

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αργά το πρωί της Τετάρτης, ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, καθώς πετούσε πάνω από τα βουνά Jura.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κάποια συντρίμμια καθώς και ένα αλεξίπτωτο, κοντά στο ύψωμα Mignovillard.

Το πολεμικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη στρατιωτική βάση Nancy-Ochey. Το σημείο στο οποίο εξαφανίστηκε το αεροσκάφος βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία. Στην περιοχή έχει χιονίσει πάρα πολύ και η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, δύο άλλα αεροσκάφη περιπολούν την περιοχή, αναζητώντας ίχνη του αεροσκάφους, καθώς και των δύο πιλότων που επέβαιναν σε αυτό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία των δύο πιλότων. Για την εύρεσή τους πάντως έχουν επιστρατευθεί ακόμα και ερασιτέχνες που διαθέτουν μικρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς οι δύο πιλότοι – εάν έχουν προλάβει να εκτοξευθούν από το αεροσκάφος – διαθέτουν ασύρματο, αλλά και φάρο εντοπισμού.

Η αστυνομία της περιοχής προσπαθεί να μαζέψει καταθέσεις από μάρτυρες που πιθανόν να είδαν το αεροσκάφος να πέφτει. Κάποιος από αυτούς δήλωσε ότι άκουσε έναν παράξενο θόρυβο και είδε το αεροσκάφος να περνάει σε χαμηλή απόσταση από την ταράτσα του σπιτιού του.

Διαβάστε επίσης