«Γεια χαρά» στην ιστορία…

Είναι πλέον οριστική η «απαγκίστρωση» του Παναθηναϊκού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Το τελευταίο πράγμα που συνέδεε τους «πράσινους» με τους ανθρώπους που είχαν στην κατοχή τους το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών για 33 χρόνια αποτέλεσε και την αφορμή για τη μεγάλη «ρήξη». Ο λόγος για το προπονητικό κέντρο της Παιανίας, το οποίο και χρησιμοποιούσε για 32 συναπτά έτη.

Αιτία για την αντίδραση αυτή φαίνεται πως ήταν η «δράση» του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, ο οποίος είχε παραχωρήσει το αθλητικό κέντρο της Παιανίας για δύο χρόνια στο «τριφύλλι» χωρίς αντίτιμο, παρά μόνο με την υποχρέωση να αναλάβει η ομάδα τα έξοδα συντήρησής του, αποφάσισε από τη νέα σεζόν να βάλει ενοίκιο. Το ποσό που ζήτησε αρχικά ήταν 1,8 εκατ. ευρώ, αλλά στη συνέχεια έπεσε στο 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς περιθώρια για επιπλέον παζάρια. Κι όπως ήταν λογικό, αφού αν ο Παναθηναϊκός δεν αδειοδοτηθεί θα έχει πολύ χαμηλό μπάτζετ και σε καμία περίπτωση δεν προτίθενται στην ΠΑΕ να δαπανώνται 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να προπονείται στην Παιανία η ομάδα.

Έτσι, ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να βγει στη… γύρα και γρήγορα βρήκε τη λύση. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε επαφή με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, στον οποίο και ανήκει το «Απήλιον», εκεί όπου γίνονταν οι προπονήσεις του Πανιωνίου. Οι δύο άνδρες φέρονται να τα βρήκαν στην αγορά του εν λόγω προπονητικού κέντρου συν 50 στρεμμάτων στην περιοχή, έναντι του ποσού των 8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δοθεί σε δόσεις. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει προσύμφωνα και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και σήμερα (Τετάρτη) η συμφωνία και να δούμε τους «πράσινους» να μετακομίζουν άμεσα στο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου. Άλλωστε, πρόθεση του Αλαφούζου είναι να χτιστούν εκεί και νέα γραφεία της ομάδας.

Το δεδομένο είναι ότι η κίνηση αυτή του προέδρου του Παναθηναϊκού αποτέλεσε το κόψιμο του τελευταίου κομματιού του «ομφάλιου λώρου» που συνέδεε του «πράσινους» με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάντως, με τα δεδομένα που τέθηκαν αν το «Απήλιον» είναι σε καλή κατάσταση τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα πολύ καλό deal, αφού το «τριφύλλι» αποκτάει το δικό του προπονητικό κέντρο με 8 εκατ. ευρώ, λεφτά που θα τα έδινε για σχεδόν επτά χρόνια χρήσης της Παιανίας, βάσει των απαιτήσεων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Βαρδινογιάννης: «Το τζάμπα πέθανε»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Βαρδινογιάννης δεν άφησε ασχολίαστη την τελευταία εξέλιξη που προφανώς θα αφήσει το προπονητικό κέντρο της Παιανίας ακατοίκητο μετά από 32 χρόνια.

«Η ΠΑΕ ήταν αυτή που απευθύνθηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία, σε εκτιμητή μεσίτη, και ρώτησε σχετικά με την ενοικίαση της Παιανίας. Επί της τιμής αυτής που της δόθηκε από τη μεσιτική εταιρεία (1,8 εκατ. ευρώ), εγώ έκανα έκπτωση 600.000 ευρώ. Το τσάμπα τελείωσε. Το ξαναλέω, η ΠΑΕ ζήτησε να μάθει πόσο είναι το ενοίκιο. Εγώ δεν κάνω δωρεά. Αρκετά…»

Για την δυσαρέσκειά του στα υβριστικά συνθήματα κατά της οικογένειάς του την οποία εξέφρασε στον Παναγόπουλο: «Φυσικά. Του είπα δεν έχω δει καμία αντίδραση σας. Τον Παναθηναϊκό σάς τον χαρίσαμε. Δεν είδα να καταδικάζετε όλη τη χρονιά με μία ανακοίνωση αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο…».

Για την απάντηση του Παναγόπουλου: «Μου είπε δεν είμαστε εμείς, άλλοι είναι πίσω από αυτά. Δεν ελέχθη όνομα. Αλλά το φωτογράφισε».

Για την πώληση της Παιανίας: «Δεν είναι προς πώληση η Παιανία. Αλλά αν υπάρξει πρόταση τη συζητώ. Δεν έχω πει εγώ κανένα νούμερο… Από τη μία λένε “δεν έχουμε λεφτά” και από την άλλη λένε ότι θέλουν να αγοράσουν την Παιανία».

Για το μέλλον της Παιανίας αν φύγει ο Παναθηναϊκός: «Αυτήν τη στιγμή δεν θεωρείται δεδομένη η συμφωνία. Συμφωνήσαμε στο τίμημα αλλά υπαναχώρησαν. Επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν “δεν έχουμε λεφτά”… Νομίζουν ότι θα γίνει ό,τι και με τις μετοχές. Το θέλουν δωρεάν. Αλλά αυτό δεν θα γίνει».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Με πικραίνει η εικόνα του Παναθηναϊκού. Εγώ δεν μπήκα το 1979 για να εκμεταλλευθώ τον Παναθηναϊκό, μπήκα από μεράκι, εις βάρος της οικογένειάς μου και της δουλειάς μου».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο: «Δεν κάνω κρίση για κανέναν».

Για την επιστρoφή της οικογένειας στην ομάδα: «Με τις παρούσες συνθήκες δεν το βλέπω. Έχει αλλάξει τίποτα στον αθλητισμό από τη μέρα που έφυγα;»

Διαβάστε επίσης