Γελάει ο κόσμος, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον: Ο Περέιρα έδωσε συνέντευξη… ευχαριστιών στο ΟΡΕΝ του Ιβάν!

 

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, τελικά. Ο Πορτογάλος πρώην αρχιδιαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα έδωσε συνέντευξη, που λέτε; Στο ΟΡΕΝ του Ιβάν Σαββίδη! Που, αλλού, θα μπορούσε να τη δώσει; Μόνο εκεί…

 Ο Μέλο με το μέλι, απλά “καρφώθηκε” μ’ αυτή τη συνέντευξη. Διότι άλλο ήταν να τη δώσει στην ΕΡΤ, ας πούμε, στο κρατικό κανάλι κι άλλο στο ΟΡΕΝ του Σαββίδη, όταν έχει κατηγορηθεί ότι οι “δικοί” του διαιτητές ευνόησαν τον ΠΑΟΚ, ειδικά τα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του.

 Η συνέντευξή του είναι και μία επιβεβαίωσε για την “Α” και την iapopsi.gr που πάντα επισήμαναν τις “ιδιαίτερες” σχέσεις του Πορτογάλου με τον Ιβάν και το Σαββιδοτεχνείο που πάντα τον στήριζε. Για την ακρίβεια, υπήρχε… αλληλοστήριξη.

 Αυτή η συνέντευξη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία… ευχαριστία του Περέιρα στα Μέσα του Σαββίδη. όσο για το θέμα της συνέντευξης, είναι να γελάει κανείς που έλεγε κι αείμνηστος Φίλιππος Συρίγος. Και για να κλαίει, λέμε εμείς.

Για τη δυσκολότερη στιγμή στη θητεία του: «Η επίθεση που έγινε σε διαιτητή (σ.σ. Τζήλος) και έπρεπε να λείπει για τουλάχιστον έξι μήνες. Δεν είναι αποδεκτό αυτό το περιστατικό, είναι λυπηρές αυτού του τύπου οι επιθέσεις και φυσικά δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο, δεν είναι καλό για τη διαιτησία, δεν είναι καλό για τους νέους διαιτητές που μόλις ξεκινούν με πολλά όνειρα για να γίνουν κορυφαίοι διαιτητές».

Για την έλευση του VAR στην Ελλάδα: «Το VAR είναι ένα σημαντικό εργαλείο, προκειμένου να έχουμε καλύτερα και πιο δίκαια αποτελέσματα».

Για τους ορισμούς των διαιτητών και αν έχει μετανιώσει για επιλογές του: «Μερικές φορές τοποθετούμε, ας πούμε, πιο έμπειρους διαιτητές σε έναν αγώνα και τελικά δεν είναι τόσο επιτυχημένοι όσο περιμέναμε και άλλες φορές επιλέγουμε λιγότερο έμπειρους διαιτητές και τελικά αποδίδουν αρκετά καλά.

Όλα τα διαιτητικά λάθη είναι για εμάς διδακτικά στοιχεία για το μέλλον».

Για την αναγκαία πίστωση χρόνου στη διαιτησία: «Το ποδόσφαιρο και η διαιτησία είναι σαν τα δέντρα. Χρειάζεται να το ταΐσουμε και να το ποτίσουμε στην αρχή και χρόνια μετά μπορούμε να δούμε τα λουλούδια και τους καρπούς του».

Για το αν κυκλοφορεί με ασφάλεια: «Δεν έχω προσωπική ασφάλεια. Ποτέ δεν είχα προσωπική ασφάλεια στη ζωή μου, εγώ και η οικογένεια μου, είμαι ελεύθερος άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Για την προσωπική επίθεση που δέχτηκε από δημοσίευμα εφημερίδας: «Όταν έχουμε τη συνείδηση μας πολύ καθαρή, είμαστε πολύ σίγουροι για την επαγγελματική μας ζωή. Το ίδιο και για την οικογενειακή μας ζωή, όλα είναι καλά, δεν ανησυχούμε για αυτά τα ψέματα και τις ψευδείς ειδήσεις. Απλά τα αγνοούμε».

Για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι διαιτητής στην Ελλάδα: «Να είσαι διαιτητής στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο, χρειάζεται πολλές δεξιότητες και ειδικά κουράγιο. Να είσαι στον αγωνιστικό χώρο με καθαρό μυαλό, συγκεντρωμένος μόνο στα καθήκοντα σου. Οπότε οι διαιτητές εδώ στην Ελλάδα είναι σαν ήρωες ξέρετε, που χρειάζεται να επιβιώνουν σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον».

Για τη χρήση ξένων διαιτητών στη χώρα μας: «Στην Ελλάδα, στο μέλλον, αν θέλετε να είστε μία κανονική χώρα στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχετε μόνο Έλληνες διαιτητές να διευθύνουν τις ελληνικές διοργανώσεις. Αυτή είναι η κανονικότητα. Έως τότε όμως θα πρέπει να δουλέψουμε για να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθηση στους διαιτητές από τη μία και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση και την πληροφόρηση για να έχουμε καλύτερους διαιτητές, καλύτερα προετοιμασμένους για δύσκολους αγώνες».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα