Γέμισε… τσίκνα το Ντουμπάι από Έλληνες τουρίστες, φτηνό μενού, 104 ευρώ το άτομο

Όπως συνέβη και τα Χριστούγεννα, έτσι και τώρα, πολλοί ήταν οι Έλληνες που επέλεξαν το Ντουμπάι για να κάνουν διακοπές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο MEGA, στην αποκαλούμενη «Ελβετία του Περσικού Κόλπου» και την εντυπωσιακή παράκτια περιοχή Τζουμέιρα, στήθηκαν σούβλες για τον εορτασμό της σημερινής μέρας. Είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες στο φημισμένο Ντουμπάι.

Εκεί, που ανήμερα του Πάσχα τα κάρβουνα πήραν φωτιά και στήθηκαν σούβλες με αρνιά και κοκορέτσια, δίπλα στους ουρανοξύστες και πλάι στη θάλασσα το έθιμο τηρήθηκε κατά γράμμα. To ελληνικό Πάσχα στην αραβική έρημο απευθύνεται στους 8.000 περίπου συμπατριώτες μας που κατοικούν και εργάζονται στο Ντουμπάι, αλλά και σε όσους ταξίδεψαν από την Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

Πόσο κόστισε το πασχαλινό μενού;

Το πασχαλινό μενού περιελάμβανε μαγειρίτσα, κοκορέτσι, κεφαλοτύρι, σαγανάκι, σαλάτα πράσινη, χωριάτικη σαλάτα, αρνί στη σούβλα και ποικιλία σπιτικών γλυκών. Το κόστος ανά άτομο ανερχόταν στα 104 ευρώ, χωρίς το κρασί, τιμή που θεωρείται φυσιολογική για τα δεδομένα του Εμιράτου, σε ένα εστιατόριο που έφτασε να κάνει πάνω από 1.200 κουβέρ τη μέρα και τζίρο έως 150.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η είσοδος στο Ντουμπάι επιτρέπεται μόνο με μοριακό τεστ έως και 72 ώρες πριν, χωρίς να ισχύει η καραντίνα. Η εστίαση παραμένει ανοιχτή μέχρι τη 01.00 και επιβάλλεται η χρήση μάσκας κάθε φορά που σηκώνεται κάποιος από το τραπέζι. Για την επιστροφή στην Ελλάδα επιβάλλεται νέο μοριακό τεστ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα