Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Οι ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΠΑ αντάλλαξαν χειραψία αλλά δεν συνομίλησαν κατ’ ιδίαν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και των ΗΠΑ, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και Άντονι Μπλίνκεν, αντάλλαξαν χειραψία σήμερα, κατά την έναρξη μιας υπουργικής συνόδου αφιερωμένης στη Λιβύη, στην πρώτη επαφή που είχαν αφότου ξέσπασε η λεγόμενη «κρίση των υποβρυχίων», την περασμένη εβδομάδα.

«Είπαν καλημέρα» και έκαναν χειραψία, «ήταν φυσιολογικό», ανέφεραν γαλλικές πηγές, σημειώνοντας ότι συναντήθηκαν όταν οι συνδιοργανωτές της συνόδου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, υποδέχτηκαν τους συμμετέχοντες ομολόγους τους.

Οι δύο υπουργοί δεν συνομίλησαν κατ’ ιδίαν, πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι μια διμερής συνάντηση ενδέχεται να οργανωθεί προσεχώς, όχι όμως σήμερα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Λε Ντριάν και Μπλίνκεν θα ξαναβρεθούν αργότερα απόψε, στην ανεπίσημη υπουργική σύνοδο των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία και Βρετανία).

Ο Μπλίνκεν επιδιώκει, μάταια μέχρι τώρα, από την αρχή της εβδομάδας, να συνομιλήσει με τον Γάλλο ομόλογό του, όπως επίσης και η νέα υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα της «κρίσης των υποβρυχίων» οι πρόεδροι των δύο χωρών, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα