Γεννηματά: «Δεν με χωρούσε η Βουλή»

To πώς βίωσε τον κορωνοϊό όταν ο γιος της διαγνώσθηκε με τον ιό και εκείνη ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στην Βουλή εξήγησε η Φώφη Γεννηματά.

«Την Κυριακή που είχαμε τη συζήτηση στη Βουλή, την ώρα που μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης μας ειδοποίησαν με sms από το σχολείο ότι βρέθηκε ένας καθηγητής θετικός και έπρεπε όλη η τάξη του γιού μου να μπει σε καραντίνα.

Όπως καταλαβαίνετε δεν με χωρούσε η αίθουσα της Βουλής. Την επόμενη ημέρα επικοινώνησα με το σχολείο και ρώτησα αν θα έπρεπε να κάνουμε στα παιδιά που μπήκαν σε καραντίνα τεστ και ποιες είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Διαπίστωσα με έκπληξη -παρ’ ότι είχα την υποψία- ότι δεν ήταν υποχρεωτικό να υποβάλλουμε τα παιδιά σε τεστ. Αρκούσε να τα περιορίσουμε. Επειδή όμως το παιδί μου είπε ότι είχε μεγάλη αδυναμία, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ούτε πυρετό, ούτε βήχα, σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Έτσι υποβλήθηκε σε τεστ και βγήκε θετικός.

Του κάναμε το τεστ, γιατί μένουμε έξι άτομα σε αυτό το σπίτι. Και μπορεί να μην τον αφήναμε να βγει από το σπίτι να πάει στο σχολείο, αλλά σίγουρα κάποιος άλλος από τους έξι θα κολλούσε καθώς εμείς συνεχίζαμε τη ζωή μας κανονικά.

Οι υπόλοιποι κυκλοφορούσαν, πήγαιναν στις δουλειές τους, εγώ έβλεπα ανθρώπους κάθε μέρα στη Βουλή, έκανα συναντήσεις με άλλους βουλευτές και συνεργάτες. Μόνο η οικογένειά μας θα μπορούσε να κολλήσει άλλους 100 αν δεν είχα σκεφτεί από μόνη μου να κάνω τεστ στο παιδί» περιέγραψε η Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα