Γεννηματά για την Γενοκτονία των Ποντίων: «Να ζητήσουν συγνώμη οι Τούρκοι για το έγκλημα αυτό»

Το μήνυμα της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την σημερινή Ημέρα Μνήμης

Το δικό της μήνυμα έστειλε για την σημερινή ημέρα μνήμης, δηλαδή την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Να ζητήσουν επιτέλους συγγνώμη οι Τούρκοι για το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου», είπε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η κα Γεννηματά.

«Σήμερα τιμούμε τον Ποντιακό ελληνισμό. Ένα από τα πιο δυναμικά και δημιουργικά κύτταρα του ελληνισμού που έρχεται μέσα από τα βάθη των αιώνων και κάνει αισθητή την παρουσία του παντού, σε όλους τους κοινωνικούς τομείς. Σφαγιάστηκαν, έχασαν τους ανθρώπους τους, βασανίστηκαν, ξεριζώθηκαν, έχτισαν τη ζωή τους από το μηδέν στις νέες πατρίδες, πρόκοψαν ξανά» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Στην συνέχεια πρόσθεσε  «Οι Πόντιοι κοιτάνε πάντα μπροστά, όμως δεν ξέχασαν ποτέ τις ρίζες τους. Ενωμένοι, με τις παραδόσεις τους, τιμούν τους προγόνους τους και μαζί όλοι οι Έλληνες αγωνιζόμαστε να αναγνωριστεί η γενοκτονία από όλες τις χώρες του πλανήτη».

Για να καταλήξει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: «Να ζητήσουν συγνώμη επιτέλους οι Τούρκοι για το έγκλημα. Αυτό είναι και το μήνυμα της σημερινής ημέρας μνήμης που καθιερώθηκε το 1994 ομόφωνα από τη Βουλή με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου. Τιμή στον Ποντιακό Ελληνισμό είναι το αντίδοτο στη λήθη».

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε η Φώφη Γεννηματά:

 

Διαβάστε επίσης